България винаги е работила и без руски петрол. Над 60%

...
България винаги е работила и без руски петрол. Над 60%
Коментари Харесай

Експерт: Работата с руски петрол не води до спад в цените на горивата

България постоянно е работила и без съветски нефт. Над 60% от вноса в Бургас е бил от петрол отвън Русия. Сега този % ще стане 100.

След Нова година прогресивно стартира спад на съветския нефт. Това сподели някогашният член на Надзорния съвет на „ Лукойл “ Никола Янков в ефира на NOVA NEWS.

Той уточни, че българският представител в Надзорния съвет няма никакъв надзор върху оперативното ръководство. По думите на специалиста въпросният член има право на несъгласие, което визира генерални решения като преустановяване на активността, разпродажба, промяна на предмета на работа.

Гостът изясни, че не би трябвало страната да има роля в търговията на горива.

Ще нарастнат ли още горивата след 1 март

„ Изказванията на министъра на финансите са странни, тъй като страната няма роля. Това наподобява като напън и ПР акция, с която да се покаже на жителите, че той се бори с „ Лукойл “, с цел да разсее подозренията, че е бил по някакъв метод подвластен от компанията, подкрепяйки дерогацията “, сподели Янков.

Той сподели, че в 12 страни има по-ниски цени на горивата, а работата с съветски нефт не води до понижаване на цените.

„ Съединени американски щати се трансформира в най-големия експортьор на нефт в последните няколко години и това е повода цените на интернационалните пазари да се държат в естествени граници “, съобщи Никола Янков.

Повече гледайте във видеото. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР