България винаги е поставяла акцент върху превенцията на незаконната миграция.

...
България винаги е поставяла акцент върху превенцията на незаконната миграция.
Коментари Харесай

Денков: България винаги е поставяла акцент върху превенцията на незаконната миграция

България постоянно е поставяла акцент върху предварителната защита на противозаконната миграция. Ето за какво страната ни приветства всички новаторски решения на Европейския съюз (ЕС) в тази посока. С това главно обръщение министър председателят акад. Николай Денков се включи във видеоконферентен диалог с още 12 министър-председатели на държави-членки на Европейски Съюз по въпросите на миграцията. Целта на срещата беше участниците да координират позициите си по тази тематика преди съвещанието на Европейския съвет на 29-30 юни т.г. Това оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Акад. Денков акцентира готовността на България да поддържа всички оферти, които дейно биха облекчили задачата на страните на първа линия, каквато е и нашата страна. " Трябва да действаме самодейно и да подсигуряваме, че държавите-членки, изложени на риск от миграционен напън, ще получат навременна поддръжка, съответстваща на техните потребности ", съобщи българският министър председател.

Той напомни, че през март т.г. е почнало осъществяването на взаимен пилотен план на България и Европейски Съюз, който има за цел да усъвършенства граничния надзор и да предотврати противозаконните прекосявания на външната граница на Съюза на българска територия.

Желанието на всички участници в срещата е да намерят устойчиви решения за ръководство на миграцията на равнище Европейски Съюз. На идното съвещание на Европейския съвет те ще подчертаят нуждата от ясно структуриран метод по тематиката както в учредителен, по този начин и във финансов аспект.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР