България винаги е била сред тези държави членки на Европейския

...
България винаги е била сред тези държави членки на Европейския
Коментари Харесай

МВнР: Очакваме албанският премиер да се изразява като политик от страна кандидат за ЕС

България постоянно е била измежду тези страни членки на Европейския съюз, които поддържат европейската принадлежност на албанския народ. Това декларират от Министерство на външните работи в позиция във връзка вчерашното изявление на албанския министър председател Еди Рама.

" Отстоявали сме европейската вероятност на Албания и началото на договарянията за участие в Европейски Съюз и тогава, когато беше доста по-трудно от през днешния ден. През годините нямаше доста други гласове дружно с нас в тази идея. Отстояваме я и през днешния ден, все пак, в името на общото европейско бъдеще. В отговор, не за първи път, чуваме непредизвикани тежки, обидни квалификации от един държавен началник. Жлъчните подмятания в сходен невисок езиков указател не могат повече да бъдат оправдавани с особености на характера и липса на умения за европейско другарство. Очакваме албанският министър председател да преценява изразните си средства с език, който приляга на политик от страна претендент за участие в Европейски Съюз ", акцентират от Министерство на външните работи.

" На това равнище, повече от всяко друго, настояваме за съблюдаване на положителния звук за другарство. На това равнище, от наша страна постоянно е било засвидетелствано цялото почитание, което изисква виновната позиция и равнището на междудържавните връзки. С Албания ни следва общо бъдеще. Политиците си отиват. Народите остават. Нашите нации имат общ интерес, който не би трябвало да бъде накърняван от неправилната преценка на един политик. Недопустимо е връзките сред страните да се трансформират в пленник на ексцентричността на сегашния албански министър-председател ", заключват от външното ни ведомство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР