България винаги е била един от най-важните пазари за нас

...
Коментари Харесай

Wizz Air ще назначи още 100 души в България


„ България постоянно е била един от най-важните пазари за нас и по тази причина имаме съществени упоритости за растеж точно тук”, съобщи Андраш Радо, старши управител за набиране на кабинен екипаж в Wizz Air
(снимка: Wizz Air)

Европейският авиопревозвач Wizz Air възнамерява да назначи 2000 нови членове на кабинния екипаж и над 800 нови водачи в мрежата си до декември 2022 година 100 души ще бъдат наети единствено в България тази година като част от локалния кабинен екипаж.

Разширяването на екипа на Wizz Air ще помогне на компанията да реализира задачата си да оперира с 500 самолета и 20 000 души екип до 2030 година, а на локално равнище ще поддържа развиването на туризма и стопанската система в България, заяви Андраш Радо, старши управител за набиране на кабинен екипаж в Wizz Air, на конференция в София.

Желаещите могат да аплайват за отворените позиции и в двете бази на Wizz Air у нас – във Варна и в София, като идващите събития за кандидатстване за член на кабинния екипаж са на 3 юни във Варна, на 9 юни в Бургас и на 9 юни в София.
още по темата
Wizz Air приема кандидатури както от хора с предходен опит като кабинен екипаж, по този начин и от такива без никакъв доскорошен опит. Авиокомпанията ще обезпечи професионални образования на всички определени претенденти, които не престават сред четири и шест седмици, според от опита им, а новоназначените ще получават финансиране през целия интервал на образованието.

Кандидатите следва да са навършили 18 години, да доближават 210 см изправени на пръсти, да имат приключено приблизително обучение, да владеят свободно – документално и говоримо – британски и български език, и да могат да плуват.

„ България постоянно е била един от най-важните пазари за нас и по тази причина имаме съществени упоритости за растеж точно тук, като сега търсим 100 нови члена на кабинния екипаж… Така ще може да допринесем за развиването освен на локалния туризъм, само че и на пазара на труда и икономиката”, съобщи Андраш Радо.

Академията за водачи Wizz Air Pilot Academy започва през 2017 година, като предлага на младежите с дребен или никакъв летателен опит късмет да получат лиценз за търговски водачи и вероятността да работят в самолетната компания.

Освен това програмата „ Cabin Crew to Captain” дава опция на съществуващите членове на кабинния екипаж да преминат през образования за приемане на лиценз за търговски водач.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР