България винаги е била доверен и надежден партньор в Европол.

...
България винаги е била доверен и надежден партньор в Европол.
Коментари Харесай

Директорът на Европол: Трагедията в Бургас показа как престъпните мрежи работят динамично

България постоянно е била приближен и благонадежден сътрудник в Европол. Имали сме чудесно съдействие със страната както на стратегическо, по този начин и на оперативно ниво. Това сподели на брифинг в Министерство на вътрешните работи шефът на Европол Катрин Де Бол, представена от NOVA.
 
" Ние сме на публично посещаване, което е част от обиколката на управителния екип на Европол в европейските столици. Целта е да разберем от страните членки каква е тяхната оценка на съдействието им с Европол. И също по този начин по-добре да се борим с проведената престъпност и тероризма в Европа ", сподели още тя.
 
Де Бол регистрира, че през последните пет години се следи трикратно увеличение на обмена на информация сред българските служби и Европол. " Нашето съдействие докара до доста триумфи в битката с каналджийството на мигранти, трафика на хора, контрабандата и производството на противозаконни цигари, подправяне на валута, контрабанда на други артикули ", добави тя.
 
Директорът на Европол уточни, че през 2021 година е усъвършенствано съдействието посредством даване на аналитична поддръжка от страна на организацията, вследствие на което българските управляващи са съумели да проведат " извънредно сполучливи " интервенции против проведени групи, забъркани в отпечатване на висококачествена подправена валута - евро.
 
Де Бол загатна противозаконната миграция и каналджийството на мигранти. " Знаем за трагичните събития в Бургас, където двама служители на реда изгубиха живота си. Тази покруса сподели още един път на какъв риск са изложени всекидневно служителите на реда. Показва и по какъв начин незаконните мрежи работят динамично и бързо се приспособяват към новите условия ", е нейното мнение.
 
" България е измежду главните страни на пренос на мигранти по Западнобалканския маршрут, които влизат на територията на страната през сухопътната граница с Турция. България дава на Европол информация за маршрутите, мрежите и настоящите следствия. Затова показах, че страната е доста скъп, предпочитан наш сътрудник ", сподели още тя и даде поръчка, че Европол ще продължи да оказва поддръжка на страната ни.
 
По думите ѝ обстановката в Европейския съюз се е трансформирала трагично, ето за какво е имало нужда от усилване ролята на Европол и нужда от подсилване на взаимната активност на страните членки.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР