България вече трябва да заеме истинска съюзна позиция в НАТО,

...
България вече трябва да заеме истинска съюзна позиция в НАТО,
Коментари Харесай

Ген. Атанас Запрянов: България вече да заеме истинска съюзна позиция в НАТО

" България към този момент би трябвало да заеме същинска съюзна позиция в НАТО, откакто беше задоволително пасивна. Щом се взема решение за задействане на отбранителните проекти, за България има подобен проект. Той планува не ние - със лични сили да си покачваме готовността, а съюзни сили да ни окажат подпомагане и да се развърнат в България при нужда ", съобщи пред ген. Атанас Запрянов, някогашен заместник-министър на защитата.

По думите му всички страни от източния фланг на НАТО се усилват от съюзни сили, а България остава като незащитена, като страна с ниска отбранителна дарба, което е рисково и за НАТО, освен за нашата страна.

Присъствието на сили на Алианса в Черно море е и в полза на българската сигурност, съобщи някогашният заместник-министър на защитата:

" Присъствието на НАТО в Черно море е сдържащ фактор, само че не може да бъде опасност за съветския военноморски флот, защото силите на НАТО имат отбранително значение. Алиансът не показва опасност към Русия, а показва отбранителни ограничения ".

Ген. Атанас Запрянов беше безапелационен, че не става въпрос за военна интервенция на Русия в Украйна с лимитирани военно-политически цели, а става въпрос за война с решителни стратегически цели - преодоляване на Украйна и смяна на нейния курс:

" Путин преследва решителни цели. Той към този момент е заложил на военното решение и виждаме, че от ден на ден и повече съветски военни навлизат на украинска територия. Опитите на дипломацията и на политиката да го убедят да спре ще бъдат безрезултатни ".

Всичко, което се прави на политическо и дипломатическо равнище, е второстепенно за съветското управление, счита ген. Запрянов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР