България вече сериозно изостава в изпълнение на плана за приемане

...
България вече сериозно изостава в изпълнение на плана за приемане
Коментари Харесай

Управителят на БНБ пред парламента: България сериозно изостава в изпълнението на плана за приемане на еврото

България към този момент съществено изостава в осъществяване на проекта за приемане на еврото в България от 1 януари 2024 година. Това разгласи шефът на Българска народна банка Димитър Радев, който депутатите изслушват в пленарна зала сега.

" Нека да стартира по този начин – същинският спор през днешния ден е за или срещу еврото. Еврото като знак на европейския план и нашата ангажираност. Точката, която преглеждаме, този въпрос се съдържа поради поставените въпроси от депутатите. Нека незабавно да кажа, че въпросът за еврозоната е политически, а не експертен и отговорът би трябвало да бъде на Народно събрание ", разяснява Радев.

Той изложи и персоналното си мнение - " Въпросът е дали България да остане в дълбоката външна страна на Европа, или би трябвало да бъде направено изпитание за ускорение на процеса за присъединение към еврозоната. Има към този момент съществено закъснение ".

Изслушването на управлението на централната ни банка е по самодейност на " Българска социалистическа партия за България ".

" Целта на днешното чуването е да чуем този самостоятелен орган, тъй като те нямат политически пристрастия, не са обвързани политически и могат действително да ни кажат какво ще се случи в случай че отлагаме решенията по тази тематика ", разгласи Корнелия Нинова, водач на левицата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР