България вече официално и формално е страна на пълния абсурд

...
България вече официално и формално е страна на пълния абсурд
Коментари Харесай

Проф. Атанас Семов: България вече официално и формално е страна на пълния абсурд по пътищата

„ България към този момент публично и официално е страна на цялостния парадокс по пътищата. Защото по света има извънредно доста работещи решения и ние не желаеме да използван съвсем нито едно от тях. Бездействието е управническо закононарушение. В страната с най бързо намаляващо население в света, високата смъртност по пътищата е форма на геноцид посредством управническо безучастие. “

Това сподели в персонално качество конституционният арбитър проф. Атанас Семов на форума „ За огромни дейности против войната по пътищата “, проведен от Института по пътна сигурност, дружно с Българския Червен кръст, Съюза на българските автомобилисти и с поддръжката на прокуратурата.

Според Семов във връзка с пътната сигурност у нас има два съществени казуса – единият е неналичието на боязън от закона, като по думите му ние сме страната в Европа, в която в най-голяма степен господства чувството за безотговорност. Семов добави, че надзор има, въпреки и може би непълен, само че налагане на санкции няма.

Вторият огромен проблем, съгласно него, е неприятната организация на придвижването по пътищата и в частност, доста „ безмислени “ ограничавания, както и „ безобразието “ с ремонтите по пътищата. Тези проблеми, съгласно юриста, могат да бъдат решени посредством воля и умеене.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР