България вече обяви, че тръгва по пътя на еврото. Ще

...
България вече обяви, че тръгва по пътя на еврото. Ще
Коментари Харесай

България обяви, че тръгва по пътя на еврото

България към този момент разгласи, че потегля по пътя на еврото. Ще аплайваме за чакалнята за еврозоната доникъде на тази година.

За България въпросът не е дали, а по кое време, тъй като с влизането в евросъюза през 2007 година поехме и уговорката да въведем еврото.

„ Най-незабавната изгода, която всички ще усетят е, че към този момент няма при всяка договорка със страни от еврозоната да сменяме валути. Няма да има две валути в банковата ни система”, разяснява икономистът Лъчезар Богданов .

Според Гарабет Минасян сега не сме в положение да претендираме съществено за включване в еврозоната, само че това не значи, че ще бъде ненужно да се кандидатства.

В чакалнята се чака наложително 2 години, през които финансовите ни параметри ще се наблюдават под лупа. Контролът продължава и по-късно – най-малко година, а може и 10.

Хората се опасяват, че с въвеждането на еврото ще обеднеят.

В страните, които към този момент вкараха еврото, първоначално етикетите бяха с двете цени.

Пред bTV вицепрезидентът на Еврокомисията Валдис Домбровскис съобщи, че държавното управление би трябвало по този начин да провежда прехода, че да не се стигне до раздуване на цени

„ Мога да ви дам образец с моята страна Латвия. Като министър председател аз работех за въвеждането на еврото. Година откакто това инфлацията ни беше под 1%”, посочи Домбровски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР