„България вече не е бащиния на шайката. Натрупаните от нея

...
„България вече не е бащиния на шайката. Натрупаните от нея
Коментари Харесай

Радев: България вече не е бащиния на шайката

„ България към този момент не е бащиния на шайката. Натрупаните от нея запаси са големи, преходът няма да е елементарен. От всички нас се желае воля, увереност и единение. Време е да обсъждаме, да работим, мислим, да модернизираме, променяме страната и себе си, да отприщваме капацитета и предприемчивостта на българите, с цел да сбъдваме фантазиите си. Ние сме в облаците, когато мечтаем за България. Но сме крепко стъпили на земята, когато водим битка за тези фантазии. Изборите са нашият късмет за България “. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към хилядите, събрали се на площад „ Съединение “ в Пловдив. „ Всяка година се изправяме с вас на този знаков площад, с цел да отбележим една решителна дата в нашата история. Дата, която е знак на нашето единство, на нашата воля за смяна и увереност за победа “, акцентира Радев. Той напомни, че преди пет години тъкмо в Пловдив е било закриването на акцията, която с помощта на хората се е увенчала с триумф.

Според него това е бил първият пробив в автократичният модел на властта, заграбила, похитила, покварила институции, медии и правосъдие. „ Власт, която източи обществени запаси и ги завлачи някъде по шкафчета и чували “, добави той. „ Тези пет години работихме за една нова България – на развиването, закона, на бъдещето, като съвременна, европейска, демократична, свободна страна. България на закона, в която всеки дава отговор за делата си, само че хората да разчитат на страната, която им принадлежи “, сподели още президентът. По неговите думи е била сложна акция, тъй като против тях са били парите, медиите и партиите на олигархията. „ Но имахме вас и продължаваме да ви имаме. Този цялостен площад ни дава вярата, че ние желаеме да имаме едно бъдеще, от което да не се срамим. Да завещаем светли дни за нашите деца. Убеден съм, че дружно ще го създадем “, разяснява Радев.

„ През тези пет години ние не ви предадохме. Останахме до дъно с вас. Ние влизаме дружно с вас в тази значима задача за бъдещето на България. Щастлив съм, че в тези години до мен има една невероятна жена, която с доста разсъдък беше вицепрезидент на всички места по света, където има българска тирада, където хората мечтаят и сънуват на български. На нас същински ни завиждат, тъй като дружно с нея, сме рядко събитие в българската политика. След пет сложни години нашият екип е още по-силен, по-сплотен и още по-решим да се бори дружно с вас за България “, сподели още президентът. Той прикани в неделя да се гласоподава всеобщо. „ Нека бъдем с единна воля, виновни и с възприятие за дълг над родината, тъй като пред нас има единствено един път- победа! “, безапелационен е Румен Радев.

Той благодари на Инициативния комитет, партиите на смяната, всички присъстващи и всички хора, които са ги подкрепили в страната и чужбина.

„ Да не позволяваме повече да тъпчат самочувствието ни на българи, да ни третират като жители. От неделя ще отворим нова страница за България, ще пишем дружно историята на изменена България. Гласувайте в неделя, с цел да нарисуваме усмивката на България – страна с бъдеще за децата ни, сигурна, обективна, съвременна “, прикани вицепрезидентът Илияна Йотова.

„ Да бъдем дружно в столицата на българското Съединение, за нас е чест и горделивост. Тук се реализира националният ни блян, българите обявиха, че са популярен народ, желаеха своя суверенитет и върнаха единна България на европейската политическа карта “, уточни тя. Според Йотова през днешния ден българите са единни против беззаконието, корупцията и саморазправата с инакомислещите. „ Протестите предходната година с изключение на справедливия яд, родиха и силата за смяна “, посочи тя.

Президента Румен Радев Йотова дефинира като мощен, съдбоносен и виновен човек, за който дългът е метод на живот, а освен дума от речника, общественик, който не се вълнува от рейтинги, а единствено от интереса на хората на България.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР