България вече има стена, за която Тръмп може само да

...
България вече има стена, за която Тръмп може само да
Коментари Харесай

Цитат на деня: България има стена, за която Тръмп може само да мечтае

" България към този момент има стена, за която Тръмп може единствено да мечтае. Да имаш твърда миграционна политика, се харесва в България и страната построи телена ограда по границата с Турция през 2014 година, с цел да овладее притока на мигранти от Близкия изток. "

Това отбелязва европейското издание на " Политико ", представяйки своя " Индекс на съгласуемост с Тръмп " (The Trumpability Index) - лист с " десетте страни, в които локален Доналд Тръмп може да бъде определен ". Възгледите на американския държавен глава са доста по-привлекателни на Стария континент, в сравнение с се допуска, написа изданието.

България е сложена на осмо място в " показателя ", който употребява " не изцяло ненаучния способ " на сравняване на политическите желания в дадена страна и концепциите и държанието на американския президент. Използваните категории включват копнежа на гласоподавателите за смяна или мощен водач, враждебния метод към медиите и нападателния метод, с който се отстраняват регулации. Най-високите резултати са в Чехия, Италия и Русия. Преди България са още Турция, Унгария, Азербайджан и Полша, а след нея - Малта и (заедно на последно място) Франция и Англия. Най-ниските - Финладия, страните от Прибалтика, Швейцария и Португалия.

В частта за България " Политико " твърди, че президентът Румен Радев е спечелил изборите предходната година, " обещавайки, че няма да разреши страната да се трансформира в " мигрантско гето ", " а министър председателят Бойко Борисов наподобява в началото е дал " благословията си на националистическите патрули, които обкръжаваха и сплашваха бежанци, само че след това трябваше да понижи поддръжката си. "

Борисов, който е " здрав някогашен първенец по карате... може да прави мачистки забележки съвсем в жанр Тръмп. Попитан през 2014 година дали му е време да се завърне на премиерския пост в интервал на политическа неустановеност, той сподели: " Когато зимата има стихия, мъжът кара колата, тъй като е по-опитен. "

" Подобно на (сегашния екип в) Белия дом българската политика е надълбоко и сенчесто преплетена с ползите на Кремъл и съветските олигарси. Голяма разлика с Америка на Тръмп е, че България надалеч не е протекционистка, когато става дума за задгранични вложения. За разлика от антикитайски настроения Тръмп България към този момент е показвала, че е отворена за китайски вложения в браншове като превоз и инфраструктура. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (559)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР