България вече е на последно място в ЕС по брой

...
България вече е на последно място в ЕС по брой
Коментари Харесай

Вече сме последни в ЕС по темп на ваксинация срещу коронавирус

България към този момент е на последно място в Европейски Съюз по брой сложени ваксини против ковид на 100 000 души население. Според данните на Statista, ние имаме 0,25 сложени дози на 100 000 души население. В Европа зад нас е единствено Сърбия, с 0,14 дози.
Пред България е към този момент даже Нидерландия, която започва имунизационната си акция 2 седмици по-късно по отношение на всички страни-членки на Европейски Съюз, като това провокира съществени диспути и кавги. В Нидерландия равнището към този момент е 0,27 дози на 100 000 души.
 Сандански е образец по какъв начин повече хора да се имунизират против коронавируса * Сандански е образец по какъв начин повече хора да се имунизират против коронавируса*
24 души в Сандански са съумели да се прередят на опашката за слагане на имунизацията на Pfizer/BioNTech против ковид. Това е официа...
Номер едно е Дания, с 2,23 дози, а Италия и Ирландия са по-късно – с 1,61 дози и 1,57 дози надлежно. Но на Стария континент Англия несъмнено е водач – цели 4,94 дози на 100 000 души към 15 януари.
Към 15 януари, в България има 17 686 имунизирани против ковид – с имунизациите на Pfizer/BioNTech и Moderna. В момента тече първа фаза от имунизационния ни проект – слагат се ваксини единствено на медици на първа линия.
В международен мащаб обаче Израел се откроява като движение на имунизация против COVID-19. Около 25% от популацията на страната към този момент е получило най-малко една доза ваксина – и към този момент има първи данни, че това почва да въздейства на разпространяването на болестта. Направено е изследване със параленост на 200 000 души, получили 1 доза ваксина (на Pfizer/BioNTech) и 200 000 души, които не са. Нивото на болест с COVID-19 в двете групи до 14-тия ден от слагането на първата доза ваксина е почти равно, само че по-късно, при групата с имунизираните, има внезапен спад – 33%.
Припомняме, че с цел да се доближи оптималното равнище на имунитет (95%) особено след ваксина на Pfizer/BioNTech, следва да бъдат поставени две дози, в период от 21 дни по рекомендация на производителя. А Израел съумя бързо да си обезпечи задоволително дози особено от тази ваксина, тъй като заплати двойно по отношение на Европейски Съюз и тъй като подсигурява на Pfizer достъп до данните за всички имунизирани в страната за правенето на изследвания какви са по-дългосрочните резултати на имунизацията.
 Крие ли опасности отлагането на повторното имунизиране против ковид? Крие ли опасности отлагането на повторното имунизиране против ковид?
Във Англия отложиха повторната имунизация, с цел да може повече хора да получат първата доза от препарата против ковид. Експ...
По-рано през днешния ден, 15 януари, началникът на Националния действен щаб (НОЩ) генерал-майор професор-доктор Венцислав Мутафчийски разяснява, че до април ще можем да имунизираме повече от 100 000 души. При състояние, че в този момент имаме над 17 000 имунизирани остава въпросът не е ли прекомерно малко, в случай че стане по този начин. Мутафчийски сподели и друго – че през общоевропейската самодейност за пазаруване на ваксини против COVID-19 ще имаме 12 милиона ваксини – единствено че приказваме за ваксини от всички производители, с които Европейска комисия е направила сделка и при които България се е съгласила да взе участие –!
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР