България вече е готова да посрещне първата доставка на ваксини

...
България вече е готова да посрещне първата доставка на ваксини
Коментари Харесай

Борисов: България вече е готова да посрещне първата доставка на ваксини срещу COVID-19

" България към този момент е подготвена да посрещне първата доставка на ваксини против COVID-19 ". Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в своя профил в обществената мрежа Фейсбук.

" Днес персонално се уверих в това по време на визитата си в Центъра по заразни и паразитни заболявания, където се обитава и БулБИО. Там са ситуирани профилирани хладилници с температурен режим - 71 градуса. В един ледник могат да се съхраняват над 100 000 дози от имунизацията. "



Mинистърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, който също беше на място с премиера Борисов, добави, че такива хладилници ще бъдат ситуирани в Столичната РЗИ, още през днешния ден ще се инсталира един в РЗИ в Бургас, а другата седмица ще се сътвори организация и за останалите РЗИ в страната. „ С проф. Гигов в понеделник събираме шефовете на шестте РЗИ-та, които са виновни за шестте региона в страната, с цел да създадем локалните логистични режими на държание и систематизиране на имунизацията, организацията на таргетните групи “, уточни здравният министър.

„ За да бъдат и нашите хладилници оптимално в услуга, единият ще бъде ситуиран във Варна, вторият в Пловдив и третият - в София “, съобщи ръководителят на Националния действен щаб и шеф на ВМА Венцислав Мутафчийски.

Министърът на опазването на здравето означи също, че в склада на БулБИО се съхраняват 11 000 флакона ремдесивир, като в понеделник ще дойдат още 6000 флакона. Ангелов уточни, че препаратът е разполагаем на лечебните заведения непрекъснато, като той е безвъзмезден и наличен за всички пациенти в България. „ От данните, които виждаме сега - по 2500 оздравяват, което значи, че докторите и медицинските служащи като цяло съумяват да излекуват доста хора. Да, към момента ни тревожи броят на умрелите, само че към този момент излизаме от тъмните ранглисти “, посочи министър председателят Бойко Борисов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР