България въвежда системата AMBER Alert – изчезнало дете, свързана с

...
България въвежда системата AMBER Alert – изчезнало дете, свързана с
Коментари Харесай

МВР въвежда системата за издирване на деца през Фейсбук AMBER Alert – изчезнало дете

България вкарва системата " AMBER Alert – изчезнало дете ", обвързвана с Фейсбук, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Стартът ще бъде даден на конференция на следващия ден, в понеделник.

" България получи шанса още при започване на тази година да е една от първите страни в района, която ще вкара и употребява при нужда системата " AMBER Alert – изчезнало дете ". Това се случва с помощта на положителното съдействие през последните 4 години сред бранш " Киберпрестъпност " към ГДБОП - Министерство на вътрешните работи и компанията Фейсбук Inc и в подтекста на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ", прецизират от ведомството.

" AMBER Alert – изчезнало дете " съставлява система, обвързвана с Facebook, която дава опция на правоохранителните органи да изпратят известие, съдържащо настояща фотография и информация за търсеното дете, до всички консуматори на обществената мрежа, намиращи се в радиус от 200 км от местоположението на изгубване.

С над 2 милиарда консуматори, този инструмент е извънредно мощен при издирването на изчезнали деца с заплаха за живота и здравето им, разясняват от вътрешното министерство.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР