България ВАС няма да спира новите правила за касови апарати

...
България ВАС няма да спира новите правила за касови апарати
Коментари Харесай

ВАС няма да спира новите правила за касови апарати

България Върховен административен съд няма да стопира новите правила за касови апарати Решението е след митинги на търговци, че новите правила ще им донесат спомагателни разноски  Виолета Русенова 2 август 2019, 14:12  Върховен административен съд няма да стопира новите правила за касови апарати Източник: БГНЕС
ричленен състав на Върховния административен съд отхвърли като безпричинно настояването за прекъсване действието на промените в Наредба № Н-18 от 2006 година за вписване и отчитане посредством фискални устройства на продажбите в комерсиалните обекти, условията към софтуерите за ръководството им и условия към лицата, които правят продажби посредством електронен магазин.

Жалбата беше подадена от 42 браншови организации и компании. Определението може да се апелира пред 5-членен състав на Върховен административен съд, оповестиха от съда.

Според тричленния състав няма учредения за прекъсване на действието на обжалваните промени в наредбата, защото не може да се направи аргументиран извод за обилни или мъчно поправими имуществени вреди, както на база на показания доказателствен материал, по този начин и на база обикновен относителен разбор сред прогнозните стойности от Министерство на финансите и визираните суми за разноски на част от молителите, заяви БГНЕС.

Съдиите не са приели и причините за възможна неспособност на молителите-търговци легално да упражняват комерсиалната си активност и същите да претърпят наказания и насилствени административни ограничения. Тези причини са основани на хипотетични разсъждения, свързани с вероятно несъблюдение на законови отговорности от молителите, вменени с процесната разпоредба, заради което са неотносими към актуалното произвеждане, написа в определението на тричленния състав.

Търговците стачкуваха, тъй като това е натоварване - да купят техника и програмен продукт.

Промени за касовите апарати целят да се вкара отчитане в действително време какъв брой и какви артикули и услуги продава всяка компания в България. Именно с цел да е допустимо на всеки пет минути да се регистрират издадените от търговците касови бележки, се постанова замяна и на софтуера, ръководещ касовите апарати. Ще има изгода и за купувачите – посредством приложение за смарт телефона те ще могат да ревизират дали издадената им касова записка е действителна.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР