България В София вече с безплатни паркинги за колелета и

...
България В София вече с безплатни паркинги за колелета и
Коментари Харесай

В София вече с безплатни паркинги за колелета и тротинетки

България В София към този момент с безвъзмездни паркинги за колелета и тротинетки Столична община ще построи поетапно 158 места за паркиране на двуколесни транспортни средства 7 август 2019, 20:46  В София към този момент с безвъзмездни паркинги за колелета и тротинетки Източник: БГНЕС
ървото място за гратис паркиране на двуколесни транспортни средства беше обособено на бул.„ Витоша “ покрай пресечката с ул.„ Д-р Стефан Сарафов “ в кв.„ Иван Вазов “, където има велосипедна алея. Паркомястото е особено маркирано и изолирано с пътни ограничители, заяви БНР.

Столична община ще построи поетапно 158 места за паркиране на двуколесни транспортни средства като колела и тротинетки, сподели пред публицисти общинският консултант и заместник-председател на транспортната комисия на Столичния общински съвет Зафир Зарков.

Предвижда се на стадии да бъдат построени 42 места в синя зона и още 112 в огромната зелена зона, разясни той. Новите паркоместа в необятния център ще бъдат безвъзмездни за жителите. Зарков уточни, че в Столичната община към този момент се води спор за превоза посредством електрически тротинетки, а Държавната организация за сигурност на придвижването в напълно къси периоди приготвя план на разпоредба, която ясно да регламентира по какъв начин и къде ще се движат тези транспортни средства.

Елица Панайотова от "Зелена София " уточни, че следва създаване на нова велоалея по бул. "А. С. Пушкин ". Тя би трябвало да е подготвена до края на месеца и ще направи връзката с велоалеята по бул "Цар Борис Трети " и с тази към Витоша.

Обсъжда се в необятния градски център да се дефинира зона за споделено напредване и на дребните квартални улици колите и велосипедите да се предвижват равностойно, разясни Панайотова. Тя означи, че към този момент има деклариран интерес от три компании, които оферират услугата споделено прилагане на електрически тротинетки - две непознати и една българска. От Столична община чакат откакто към този момент услугата я има, на пазара да навлязат и компании за споделено пътешестване с колела.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР