България увеличи бройката на децата мигранти без родители, които ще

...
България увеличи бройката на децата мигранти без родители, които ще
Коментари Харесай

Взимаме 70 деца-мигранти от изгорелия лагер в Гърция


България усили броя на децата мигранти без родители, които ще одобри. Общо 70 малолетни бежанци идват от изгорелия лагер в Мория на остров Лесбос.

Гръцкото министерство по миграцията оповестява, че България е изразила подготвеност да одобри 70 деца без родители от мигрантските лагери, съобщи БНР.

Съдбата на децата се трансформира във водеща тематика след пожара на лагера Мория на остров Лесбос.

България е измежду първите европейски страни, която се ангажира с банкет на деца без родители, акцентират гръцките медии. Споразумението е реализирано след телефонен диалог през днешния ден сред българския министър на вътрешните работи Христо Терзийски и гръцкия земестник-министър по миграцията Георгиос Комуцакос, се посочва  в информация на уеб страницата на гръцкото министерство.

Изборът на децата се прави от гръцките управляващи, ангажирани с приема на мигранти и бежанци, без значение от коя страна са пристигнали.

Пред медиите към този момент обществените служащи от мигрантски лагери показаха признателност към всички европейски страни, които демонстрират съпричастност към ориста на малолетните бежанци.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР