България успя да обърне епидемичната вълна без да влиза в

...
България успя да обърне епидемичната вълна без да влиза в
Коментари Харесай

Здравният министър: Справихме се с вълната, без да влизаме в локдаун

България съумя да обърне епидемиологичната вълна без да влиза в локдаун ", това съобщи пред NOVA министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров.

" Това не зависи от нас, а от просветителните управляващи ", добави той по въпроса с това чие е решението за това какъв брой възпитаници ще участват в клас.

" Нашата задача е да осигурим безвредна среда за преподавателите и учениците ", акцентира здравния министър.

" Всеки обезпечава проби за потребностите на своето ведмоство. Аз обезпечавам проби за нашите РЗИ-та. Осигурихме проби за лабораториите, с цел да бъдат по-евтини антигенните проби, когато въведохме зеления документ ", посочи той.

" Сега откакто са обезпечени проби до почти средата на януари месец има задоволително време просветителното министерство да си планува идващите доставки, с цел да няма проблем с обезпечаването им. Имаше и справедлива причина за забавянето на доставките. Почти цяла Европа е в алената зона и търсенето им е огромно ", посочи Кацаров.

Той отхвърли да има спор сред здравното и простветното министерство.

" Здравните управляващи не лекуват, лекуват лечебните заведение. Ние единствено следим за организацията. Всеки болен има достъп до здравна помощ. Още от лятото беше планувано всичко. Смъртността би трябвало да бъде оценена в елементи. 90% от умрелите са над 60-годишна възраст и са неимунизирани. Затова приканих възрастните хора да се ваксинират”, изясни Кацаров.

По думите му имунизацията би трябвало да остане доброволна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР