България успя да бъде отличен председател на Съвета на ЕС

...
България успя да бъде отличен председател на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Реакциите в НС след отчета на Борисов за европредседателстовото

България съумя да бъде отличен ръководител на Съвета на Е С в атмосфера на доста световни и геополитически провокации за Евросъюза, съобщи ръководителят на парламентарната комисия по външна политика Джема Грозданова от ГЕРБ през днешния ден от парламентарната естрада по време на полемиката по доклада на премиера за резултатите от председателството.
 Народно събрание БГНЕС
Въпреки политическия дискомфорт, който отляво се пробваха да основат и първоначално, и в края, държавното управление работи за обединена и мощна Европа, разяснява Грозданова. Тя се обърна към Българска социалистическа партия и сподели, че те са подлагали на критика, само че не са предложили съответни други възможности.

Грозданова означи, че председателството е минало при цялостна бистрота и осведоменост на жителите и че България се е справила чудесно със задачата на бъде дипломат на Европа на интернационалната сцена.

Няма институция на Европейски Съюз, която да не дава висока оценка на председателството, съобщи още ръководителят на външната комисия. Според ГЕРБ председателството е съумяло да се оправи с главното предизвикателство - правилен медиатор, сътрудник, балансьор в дебатите за реализиране на целите в програмата на триото.-->

Председателството съумя да сложи главен акцент и да върне вниманието върху интеграцията на Западните Балкани в Европейски Съюз, акцентира още Грозданова.
 Народно събрание БГНЕС
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че председателството е било " превърнато в партийно мероприятие за персонален рейтинг на един човек ". Правителството излъчваше неустойчивост на ръководещата коалиция, страната излъчваше неустановеност за хората, счита тя. Това председателство беше огромна опция за Европа и за България, само че тази опция беше пропусната, съобщи Нинова. Според нея председателството не е дало отговор на въпросите какво е бъдещето на Европа и какво е мястото на България в това бъдеще.  Тя съобщи, че държавното управление не е съумяло да обезпечи консенсуса на българските институции и да активизира европредседателството като идея.
 Народно събрание БГНЕС
Председателят на ПГ " Обединени патриоти " Волен Сидеров съобщи, че председателството е било сполучливо и България се е показала отлично. Чужденците схванаха истината - и сме по-красиви, и сме по-добри, добави той. Ние показахме темперамент и българско самочувствие, счита Сидеров. Българският глас се чу в една нова тоналност - за първи път държавното управление уточни интереса на България, съобщи той и даде образец с тематиката за миграцията, за ролята на България и за отношението към България.

Показахме, че не желаеме да бъдем буфер и външна страна на Европа, уточни той. Според него има неточни рецензии към председателството. Той прикани да се не помнят вътрешните несъгласия, когато става дума за представянето ни пред други страни.
 Народно събрание БГНЕС
Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че Движение за права и свободи споделя положителните оценки, само че в това време си дава сметка, че жителите на Европейски Съюз чакат съответни решения на съответните проблеми и да видят, че съюзът се грижи за общата ни сигурност, разцвет и благоденствие, да видят по-малко администрация и самодейно държание.Той регистрира като триумф слагането на тематиката на Западните Балкани.

Според него обаче от една година държавното управление се е фокусирало върху председателството и е загърбило вътрешните проблеми и в този момент е време за работа. Войната сред институциите получи нови импулси, разделянето в обществото също, омразата и ксенофобията доближиха следващия връх, съобщи Карадайъ. Той означи, че председателството е на България, а не на ръководещата партия.
 Народно събрание БГНЕС
Лидерът на " Воля " Веселин Марешки регистрира, че добре сме се справили със дилемите, които сме поели с председателството. Но какво се случваше в страната, попита реторично той. Марешки прикани премиера да се разграничи от Султанка Петрова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР