България успешно приключи с финализиране на оценката от страна на

...
България успешно приключи с финализиране на оценката от страна на
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Първото плащане от ПВУ беше успех на служебния кабинет

България сполучливо завърши с завършване на оценката от страна на Европейска комисия във връзка с Плана за възобновяване и резистентност по първото заплащане - сподели в студиото на " Още от деня " вицепремиерът Атанас Пеканов. Във връзка с второто заплащане - най-трудното и най-голямото, той посочи, че то включва 66 ограничения, от които 22 законодателни ограничения и 44 нормативни промени и капиталови планове.

" Планът за възобновяване и резистентност е нов механизъм и всички страни-членки сега се учат по какъв начин по най-хубавия метод да го извършват. Одобряването на първото заплащане беше триумф на служебния кабинет, както и от работата на всички други държавни управления преди този момент и от постоянния кабинет по осъществяване на тези ограничения ", изясни Атанас Пеканов - вицепремиер по ръководство на европейските средства.

По второто заплащане служебният кабинет се концентрира върху подготовката на законите, входирани в Народното събрание и те би трябвало да бъдат прегледани от народните представители и да бъдат признати в най-спешен порядък. Най-важните законопроекти са в областта на върховенството на закона, сподели още Атанас Пеканов.

" Защото това е една от огромните тематики, по които България е търпяла доста рецензии през годините - върховенството на закона, антикорупционните практики би трябвало да се засилят. Това касае освен тези най-спорни тематики като основаването на антикорупционна комисия, което би трябвало да се случи и въвеждането на механизъм за отчетност на основния прокурор. Това визира най-общо цялата тематика за правосъдна система у нас ", сподели Пеканов.

Планът за възобновяване и резистентност работи на правилото - получавате пари, когато има резултати, добави вицепремиерът.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР