България U18 остана на крачка от героичен обрат Както е

...
България U18 остана на крачка от героичен обрат Както е
Коментари Харесай

Юношите нямат право на грешка тази вечер

 България U18 остана на крачка от храбър поврат България U18 остана на крачка от храбър поврат
Както е известно, късно нощес Илиян Пищиков и компания бяха извънредно покрай това да запишат дебютен триумф на шампионата, само че за жалост отстъпиха с 89:90 на Босна и Херцеговина след продължение. Българският тим водеше при 80:77 в края на постоянното време, само че посредством три сполучливи наказателни удара босненците вкараха мача в спомагателни пет минути. В тях “лъвчетата ” още веднъж си извоюваха нежен задатък в последните секунди, който обаче им бе лишен от надвит панер на Айдин Бечирович.

Така във краткотрайното класиране България U18 заема четвъртото място с баланс от 0-1, какъвто е и този на Косово, който е финален след първия ден на шампионата. Тимът позволи разгромна загуба от Грузия с 60:87 на старта на шампионата.

Илиян Пищиков, който преди дни отпразнува 18-ия си рожден ден, впечатли в дуела с Босна, трансформирайки се в най-резултатен със своите 30 точки и 6 битки при 10/11 пукотевица от наказателната линия. Именно от него се чака да поведе “лъвчетата ” към победа довечера.

Снимка: ФИБА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР