България цени високо родолюбивата дейност на Игнат Канев и неговата

...
България цени високо родолюбивата дейност на Игнат Канев и неговата
Коментари Харесай

Президентът Радев: Игнат Канев е достоен пример за българския бизнес

 bx9o2517  bx9o2531_1024x653  bx9o2537_1024x592
България цени високо родолюбивата активност на Игнат Канев и неговата поддръжка както за опазване на културните и духовни обичаи на българската общественост в Канада, по този начин и за реализирането на редица планове в областта на образованието и опазването на здравето у нас. Това съобщи президентът Румен Радев, който беседва през днешния ден на „ Дондуков “ 2 с огромния предприемач, донор и почетен консул на Република България в Мисисага Игнат Канев. Президентът акцентира, че няма българин, който да не е осведомен с триумфите на строителната компания на Игнат Канев в Канада и с неговата благотворителна активност.

„ Българската общественост в Канада е деен участник в икономическия и публичен живот на страната и се стремим да бъдем както положителни канадци, по този начин и положителни българи “, съобщи Игнат Канев. Той срещна президента Радев с редица планове, осъществени с поддръжката на неговата фондация, както и с построяването на първия монумент на Апостола на свободата Васил Левски в Канада. „ За нас е извънредно значимо да създадем благоприятни условия за децата на българските емигранти да запазят своя роден език и да се запазят като част от българския народ “, добави Игнат Канев.

„ Името Игнат Канев е знак на триумф, само че и на нещо доста по-важно: по какъв начин се реализира този триумф – с упоритост, непримиримост и с почтен труд “, съобщи още президентът Радев и изрази вяра положителните бизнес практики и обществено виновна активност на бизнеса в Канада да бъдат по-широко възприети и у нас. „ Моята строителната компания е освен една от най-големите в Канада, само че и образец за обществено виновен бизнес, който се грижи за своите чиновници и е съпричастен с техните потребности “, съобщи Игнат Канев. Той беше безапелационен, че откриването на новото педиатрично поделение в Университетската болница в град Русе не е последното подаяние, което благотворителната фондация „ Фамилия Канев “ прави за България.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР