България трябваше категорично да постави на масата пакета „Мобилност“ още

...
България трябваше категорично да постави на масата пакета „Мобилност“ още
Коментари Харесай

Йотова: Трябваше категорично да поставим на масата пакет „Мобилност“, когато Макрон беше у нас

България трябваше изрично да сложи на масата пакета „ Мобилност “ още при визитата на президента Макрон във Варна. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „ Седмицата “ по Дарик радио. „ Не бих го определила като победа, а като глътка въздух, тъй като към момента няма никакво решение. Ще бъде казус за европейските правила, в случай че макар отхвърли от гласоподаване и неприемане на две от директивите или досиетата в един пакет от три, бъдат взети насилствени решения да се вкарат в пленарна зала без утвърждение на съответната транспортна комисия.
Моята информация е, че в понеделник или вторник координаторите на политическите партии, ще вземат решения за процедурата какво да вършат оттук насетне. Това е характерен образец по какъв начин Европа не разбра за какво хората гласоподаваха за излизане от Европейски Съюз във Англия “, съобщи Йотова. „ Когато група проява на двойни стандарти, неуважение на ползите и правата на всички страни в Европейски Съюз, отвращение за търсене на компромис, за каква взаимност и полезности приказваме? Според мен би трябвало да се отсрочи това досие. Смятам, че България направи няколко основни пропуща в това отношение “, добави вицепрезидентът. Според Йотова това са остарели наставления и регламенти от 2006 година, които в този момент са допълнени с тези нови текстове, които са лобистки и във връзка с съответни кръгове в бизнеса в Европа, както и на съответните страни. „ Още тогава страната ни трябваше да потърси своите естествени съдружници, които имат същите проблеми.
Втората ни неточност беше при идването на президента Макрон във Варна, когато повече се говореше другата противоречива за нас инструкция за командироването, а частта за превозвачите беше индиректно наранена. Още тогава трябваше изрично на масата да бъде подложен пакетът „ Мобилност “ и ясно да се разбере каква е позицията на България, че ние ще пазиме и ще търсим други, които са в нашата обстановка “, добави тя. Според нея третият пункт на закъснение е бил по време на нашето председателство и това за нея е била най-благоприятната почва. „ Темата за превозвачите трябваше да бъде в първите 4 съответни целта, които страната сложи. Други две огромни неточности са тематиката за Шенген и за мониторинга. Демонстрирахме ниско самочувствие и боязън да се слагат с цялата заостреност “, сподели още Илияна Йотова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР