България трябваше да изгони руски дипломати, за да покаже съпричастност

...
България трябваше да изгони руски дипломати, за да покаже съпричастност
Коментари Харесай

Плевнелиев: Трябваше да изгоним един руски разузнавач с дипломатически паспорт

България трябваше да изгони съветски дипломати, с цел да покаже съпричастност със своето семейство след случая с отравянето на Сергей Скрипал. Това съобщи президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев пред Българска национална телевизия. 

Той акцентира, че България е трябвало да изгони конкретно един съветски шпионин с дипломатически паспорт. 

Трябваше да имаме кардинална позиция, сподели Плевнелиев и напомни хакерската атака по време на изборите през 2015 година, за която следствие уточни, че е обвързвана с Русия. 

Българинът избира центъра, когато духат ветровете, само че не е това изборът на Левски, подчерта Плевнелиев. 

В коментар за интернационалната обстановка сега Плевнелиев уточни, че огромна част от водачите в света се вършат на мощни водачи, само че малко от тях са мъдри водачи, и добави, че най-мъдрият президент, който е срещал, е Шимон Перес.

" Например, президентът на Русия е доста мощен - той окупира територия на съседа си, дестабилизира десетки страни към себе си. Но той за мен не е доказателство за мъдрост. Президентът на Съединени американски щати - излиза и споделя " Америка преди всичко ". На мен ми се щеше точно президентът на Съединените щати да каже " Мир преди всичко ", а не да се връщаме десетилетия обратно ", сподели Плевнелиев.

Не сме научили уроците си от историята. Това, което вършат през днешния ден Доналд Тръмп и Владимир Путин, не е по-различно от това, което направи Бисмарк. Когато огромните си играят на въздействие, страдат дребните, съобщи Плевнелиев. 

По думите му водачите, които са определени демократично, само че не следват демократичните правила, омаловажават демокрациите на личните си страни. Сред тези водачи Плевнелиев сложи и унгарския премиер Виктор Орбан, а дейностите му дефинира като " източване на демократичната страна ".

Най-големият недостиг през днешния ден е просветителният, тъй като уроците на историята не са научени, сподели още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР