България трябва да влезе в Шенген, тъй като е изпълнила

...
България трябва да влезе в Шенген, тъй като е изпълнила
Коментари Харесай

Шолц: България е изпълнила условията за Шенген и трябва да влезе

България би трябвало да влезе в Шенген, защото е изпълнила всички условия. Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц след диалог с българския министър председател Николай Денков.

Българският министър председател дойде на първа аудиенция в Берлин и беседва с Шолц не повече от половин час. Двамата обаче са разискали най-много казуса с миграцията и контрола по външните граници, както и спора сред Сърбия и Косово.

На въпрос дали стягането на граничния надзор по вътрешните граници от разнообразни страни-членки на Шенген, като Германия или Чехия може да попречи на участието на България и Румъния, Шолц бе безапелационен.

„ Аз съм уверен, че България и Румъния би трябвало да станат членове на Шенгенското пространство и Германия се застъпва за това. И ще продължим непрестанно да действаме в тази посока, защото предпоставките са налице, те са изпълнени “, съобщи канцлерът.

Българският министър председател пък уточни, че хората, които сега пазят вътрешните граници, ще са по-полезни по външните граници на Европейски Съюз:

" Аз също бих добавил мотив в тази посока. Когато има рецесия, всяка страна желае да отбрани личните си граници. Но устойчиво и стабилно решение може да има единствено, когато са предпазени външните граници. "

Шолц и Денков са разискали и проблемите сред Сърбия и Косово, както и интеграцията на Западните Балкани. Имаме ангажимент към тях от 20 години и той би трябвало към този момент да бъде изпълнен, уточни Шолц за участието на страните от Западните Балкани.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР