България трябва да търси балансирано и практично решение по отношение

...
България трябва да търси балансирано и практично решение по отношение
Коментари Харесай

Станислав Балабанов: Трябва да търсим практично решение за газа, то вероятно включва и „Газпром“

България би трябвало да търси уравновесено и практично решение във връзка с доставките на газ, защото Европа продължава да е подвластна от съветското синьо гориво. Такова мнение изрази в „ Здравей, България ” Станислав Балабанов от „ ИТН ”.

„ Търпяхме задоволително лъжите на Кирил Петков, който се опитваше да приказва по какъв начин щяхме да използваме четири пъти по-евтин газ, а „ Булгаргаз ” желае, в идващите дни ще стане ясно, с 60% нарастване на газа ”, сподели някогашният народен представител. Балабанов добави, че не знае по какъв начин такава невиждана цена би се отразила на българския консуматор през зимата.

На въпроса дали страната ни би трябвало да възобнови доставките от „ Газпром ”, той отговори: „ Каквато и газ да идва в България, няма какво да се лъжем, тя е съветска. Тук въпросът е на каква цена идва в България ”. По думите на някогашния депутат сходен уравновесен метод имат и Германия, и Гърция, и Италия. Той евентуално включва и „Газпром“, акцентира Балабанов.

Александър Николов, който беше енергиен министър от „ ИТН ”, не е имал опцията да си свърши работата поради Асен Василев, твърди Станислав Балабанов. По думите му Николов неведнъж е твърдял, че страната ни може да откри баланс във връзка с газовите доставки, само че тогавашният вицепремиер отказвал.

Балабанов разяснява и идните избори. „ С ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ” няма да участваме в коалиция“, безапелационен беше той. По думите му това, което от Има Такъв Народ не желаят, е кабинет с двама души, визирайки Кирил Петков и Асен Василев. „ Тези двамата никога повече не би трябвало да се снабдяват с власт, тъй като сега българското общество заплаща цената на техните нелепости ”, счита някогашният народен представител от редиците на „ ИТН ”. Той обаче акцентира, че в „Продължаваме Промяната“ има естествени и съответни хора.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР