България трябва да промени закона за енергетиката, за да може

...
България трябва да промени закона за енергетиката, за да може
Коментари Харесай

Каракачанов: В момента няма законово основание сделката с ЧЕЗ да бъде спряна

България би трябвало да промени закона за енергетиката, с цел да може сходни покупко-продажби, както виждате чешката компания ЧЕЗ и някаква българска компания, в съответния случай можеше да бъде и друга компания, си договарят някакви условия, а това касае българските жители. Това сподели в предаването " Панорама " вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Вицепремиерът разяснява, че мрежата на ЧЕЗ е 40% от територията на България, в това число и столицата София.
Красимир Каракачанов, вицепремиер: Смятате ли, че е обикновено при една сходна договорка страната да няма думата кой може да бъде купувачът и кой не може.
Трябва да се промени законът за енергетиката и покупко-продажби, които касаят сходни запаси в страната, в енергетиката, не може да стават без страната да има отношение, счита Каракачанов. Задължително би трябвало да има надзор, изясни той.

Сделката с ЧЕЗ може да бъде " изконтролирана ", с цел да има успокоение в обществото, сподели вицепремиерът. Той е безапелационен, че сега няма законово съображение договорката с ЧЕЗ да бъде спряна. Държавата сега, към днешна дата, довечера няма безусловно никакви пълномощия, подобен е законът, за жалост. И по тази причина предлагам да го променим, добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР