България трябва да преговаря с Турция за ограничаването на мигрантския

...
България трябва да преговаря с Турция за ограничаването на мигрантския
Коментари Харесай

България да преговаря с Турция за огромния мигрантски натиск, поискаха кметове

България би трябвало да договаря с Турция за ограничението на мигрантския напън по границата. Това споделиха кметовете на погранични общини и села в Южната част на българо-турската граница. През последните 3 месеца се следи пик на бежанската вълна съгласно административния началник на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

Огромен е мигрантският напън по границата ни с Турция - споделиха кметският наместник на граничното село Богданово и кметът на граничната община Малко Търново Райко Георгиев и Илиян Янчев пред.

Райко Георгиев: " Натискът е голям и денонощен. Особено вечер из гората е като панаир. Влизат освен в Богданово, а във всички села, без отреагиране от отсрещната страна, от комшиите. Пускат ги и въобще не се занимават с тях. За Турция приказвам ".

Илиян Янчев: " Наистина има някакъв пик на по-големи групи, които минават през границата и си мисля, че до момента в който не седнат отново на някакви диалози със прилежащата нам страна Турция да беседват и да подпишат някакво съглашение, казусът ще продължава ".

43-ма каналджии са арестувани за последните три месеца в Бургаска област, съобщи районният прокурор на Бургас Мария Маркова: " Ежеседмично имаме най-малко по 3-4 групи, които минават през територията на страната. Респективно също са арестувани от органите на " Гранична полиция " или на МВР-Бургас. За интервала юни, юли и август имаме 47 формирани досъдебни производства по съставите на закононарушение по 281 ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР