България трябва да покаже на света, че прави всичко възможно

...
България трябва да покаже на света, че прави всичко възможно
Коментари Харесай

Инициаторът на "Магнитски" пред Euronews: България има нужда от такъв закон

България би трябвало да покаже на света, че прави всичко допустимо да отстрани корупцията. Това сподели в извънредно изявление за Euronews България основателят на световния закон " Магнитски " Бил Браудър.

Той разяснява черновата на сходно законодателство у нас. И посочи, че правосъдният надзор е наложителен детайл в него, с цел да се избегнат политически репресии.

Пред Euronews България Браудър описа по какъв начин се е трансформирал животът му след убийството на неговия юрист и другар Сергей Магнитски:

" Оттогава съм посветил живота си на битка, с цел да изправя хората, които му предизвикаха това, пред правораздаването. В резултат се появи „ Законът Магнитски ". Законът „ Магнитски " замразява активите и не разрешава издаването на визи на лица, нарушаващи човешките права, както и на такива, мощно обвързани с корупционни схеми, освен в Русия, само че и във всяка една страна. "

ПОДРОБНОСТИ:

Тази негова задача обаче провокира гнева на съветския президент Владимир Путин. А от него не е елементарно да избягаш, безапелационен е Браудър.

" Путин е към момента ми е доста сърдит. В продължение на 10-12 години върших всичко допустимо да избягам от гнева му. Със сигурност желаят да ме убият, главният способ, който употребяват, е да ме търсят посредством Интерпол и арестуват в непозната страна ".

Той обаче беше безапелационен, че не живее в боязън, макар че против него е имало опит за нападение преди две години:

" Седмица преди пътуването ми, получих позвъняване от специфичните секрети служби на Обединеното Кралство. Те ми споделиха, че са били осведомени от швейцарските секрети служби, че против мен има проведен скрит план, чиято цел е да бъда погубен в Давос "

Санкциите против Русия поради войната в Украйна имат своята цена и за Европа, безапелационен беше Браудър. само че по думите му това е единственият метод войната да спре.

" Oт основно значение не е съветският нефт, а газ, а към момента никой не е предложил осъществим проект по какъв начин да спрем съветският газ. Трябва да създадем и това. Ограничим ли и петрола и газа, Путин в действителност ще се намира в ужасна обстановка, защото доста огромна част от парите му е подвластна от износа им ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР