България трябва да изработи работещо антикризисно законодателство, което да е

...
България трябва да изработи работещо антикризисно законодателство, което да е
Коментари Харесай

Васил Велев: Трябва ни предварително разписано антикризисно законодателство

България би трябвало да създаде работещо антикризисно законодателство, което да е авансово готово и да се употребява в моменти като сегашния. Тази концепция насочи ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България предприемачът Васил Велев по Канал 3. Според него по този метод ще имаме подготвена написана процедура, която да се следва и по този начин няма да се губи време в проби и неточности.

" Затварянето на заведенията би трябвало да е съпроводено с поддръжка към работещите там. Мярката 60/40 прави работа за опазване на работните места. Трябва да съхраним бизнеса през спешния интервал, а и средствата би трябвало да са по-добре таргетирани ", добави Велев.

Проблем все още е затварянето в Западната Европа, което по линията на доставки ще се отрази и на българския бизнес през ноември, означи Велев. Ако там се прекали с рестрикциите, това ще бъде сериозен проблем.

" Крайно време е минималната работна заплата да се договаря сред работодатели и синдикати. Минималната заплата, както всички заплати, са най-ниски в Европейски Съюз. Увеличението на МРЗ при рецесия, води до мъчно връщане на работа на безработните. Плащаме ниски заплати, тъй като малко произвеждаме. Но имаме най-високата МРЗ съотнесена с Брутният вътрешен продукт. Без растеж в стопанската система, няма по какъв начин да се получи. Не става със заповед от горната страна “, сподели още Васил Велев.

Накрая той разяснява, че смяната на данъчната система не е на дневен ред. „ Имаме добра и ефикасна данъчна система. Категорично не би трябвало да се пипа оптималния застрахователен приход “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР