България трябва да изпълни 66 ангажимента и ще получи 3,7

...
България трябва да изпълни 66 ангажимента и ще получи 3,7
Коментари Харесай

Пеканов: България трябва да изпълни 66 ангажимента, за да получи 3,7 млрд. по Плана за възстановяване

България би трябвало да извърши 66 уговорката и ще получи 3,7 млрд лева вложения по Плана за възобновяване и резистентност. Това съобщи заместител министър-председателят по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Първият транш, който чакаме, е за 1,3 млрд лева, само че по него би трябвало да се случат 22 законодателни промени. Важно е това да се случи до края на годината, защото тези средства са планувани и в бюджета.

Затова Пеканов прикани претендент депутатите да се приготвят по тези законопроекти и стремително да се одобряват от Народно събрание.



До момента през Народно събрание е признат 1 закон, 4 са входирани, а останалите са в друг стадий, в това число и начален.

По-сложни ще бъдат шесте ограничения в Закона за енергетиката и Закона за възобновимите източници.

Пеканов увери, че продължава работа по участието на страната ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. А страната ни не трябва да изостава, тъй като светът продължава напред. Министерски съвет е приел механизма за договаряния с Организацията за икономическо сътрудничество и раз и ще поканят шефа на организацията у нас.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР