България трябва да има целенасочена държавна политика, която да не

...
България трябва да има целенасочена държавна политика, която да не
Коментари Харесай

Светослав Гоцев: Промяна на учебниците и мирогледа, а не въздушна линия, ще решат проблема с РСМ

България би трябвало да има целенасочена държавна политика, която да не позволява език на омразата против нас в районен съд Македония. Това съобщи в изявление за БГНЕС българският волейболист Светослав Гоцев във връзка поругаването на българския химн от македонски ентусиасти по време на футболната среща сред тимовете на двете страни.

Според него, тази политика би трябвало да бъде „ народен блян и да бъде надпартийна, без значение от това кой е на власт – ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “, Вътрешна македонска революционна организация или „ Възраждане “.

„ А не да идва „ Продължаваме промяната “ и да пускат една въздушна линия София-Скопие и да се споделя, че сме страшни другари и въпросът е решен. Видя се, че той не е решен. Реално в този момент стартира, при всяко отваряне от Скопие на преговорни глави за Европейски Съюз ние би трябвало да отстояваме нашите позиции “, безапелационен е Гоцев.

Той счита, че хората, които са гледали мача, само че не познават материята на българо-македонските отношение, не могат действително да осмислят, че казусът е доста по-дълбок.

„ Той е насаждан още в учебните заведения против нас. Обидни неща се приказват доста преди приемането на френското предложение “, сподели състезателят по волейбол.

Според него, действителната битка е за смяната на учебниците, тъй като там македонците ги учат, че българите са неприятни хора, които са варвари и желаят да ги убият.

„ Това, което видяхме на стадиона, е една извадка на обществото, един образец, че има защо да се борим и да променим мирогледа на тези хора “, съобщи Гоцев.

Това, което в действителност го наскърбява е, че ние се отнасяме с обич към македонците, а не срещаме същото от тяхна страна. Дори споделя, че доста от неговите другари от РСМ са му споделяли, че не ги глобяват по пътищата, когато схващат, че са от Македония.

„ Казвам им, че ние сме учени, че те са наши братя, на които би трябвало да оказваме помощ. А те ми отговорят: нас ни учат, че вие ни мразите… Има нещо, което е сбъркано сред нас и тях. Трети страни и сили имат ползи, които разделят един народ в две страни “, съобщи Светослав Гоцев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР