България трябва да има правителство, а задачата на кандидат-премиера Асен

...
България трябва да има правителство, а задачата на кандидат-премиера Асен
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трябва да търсим възможните съгласия преди нова вакханалия на разделение

България би трябвало да има държавно управление, а задачата на кандидат-премиера Асен Василев е не просто да откри 121 депутати, а дружно с съдружните сътрудници да откри метод за политически единодушия и с останалите партии в Народното събрание, сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред Българска национална телевизия.

“Ние сме на политически кръстопът. В едната посока следва още повече разделяне. Избори в извънредно комплициран сплит от рецесии - вътрешни и външни, има късмет да излъчи парламент, в който още по-трудно ще се вземат решения. Другата посока е да овладеем парадоксите ”, добави Иванов.

Той даде и собствен прочит на вероятните цели до локалните избори идната година, към които да се търси болшинство за сформиране на ново държавно управление.

" Дотогава имаме да свършим няколко неща. Да влезем в еврозоната - в случай че не го създадем в идващите 12 месеца, няма да се случи най-вероятно. Да създадем модернизацията на Българската войска или най-малко да я стартираме най-сетне. Да се оправим с инфлацията - нещо, което това държавно управление прави. Да се преборим за българската енергийна и геополитическа самостоятелност. Това е фундаменталната идея на тази страна ", сподели Иванов в студиото на “Панорама ”.

Христо Иванов е на мнение, че без реализирането на правосъдна промяна няма да може да се продължи напред по значимите политически тематики.

" Това е инструментът, посредством който ние да разделим политиката от изказванията за корупция. Да кажем - в България има съд, в България има съществено реформирана прокуратура, на която можем да имаме доверие да се занимава на изказванията на едни против други за избрана незаконна активност. И тогава политиката да се занимава със законите ", добави водачът на " Да, България ".

Христо Иванов счита, че по избрани цели може да се търси единодушие в това Народно заседание и даде образец приемането на бюджета, към който се сплотиха 230 депутати.

“Всъщност има опция да търсим единодушие. Не значи безпринципни взаимни отстъпки и занемаряване на значими позиции, а виждане на действителността, че страната ни е изправена пред извънредно тежки провокации, само че и значими благоприятни условия. Такива, да вземем за пример, са връзките с Русия и позиционирането си в средата за сигурност в Източна Европа ”, добави той.

“За мен ключът, който ще предопредели накъде ще тръгне страната, е дали ще поемем към създаване на просвета на вероятните единодушия. Прилично, обществено, кардинално. Трябва да го създадем в това Народно заседание преди да сме навлезли в нова вакханалия на разделяне ”, сподели още той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР