България трябва да има компетентни и активни представители в Европейския

...
България трябва да има компетентни и активни представители в Европейския
Коментари Харесай

Емил Радев: С европейската солидарност ще преодолеем икономическото неравенство между регионите

България би трябвало да има способени и дейни представители в Европейския парламент, които да работят в отбрана на националните ни ползи. Това съобщи претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ Емил Радев, който организира срещи с поданици на общините Кула и Видин.

„ Заляха ни с подправени вести, че след 2020 година европейските средства ще свършат. Не единствено че няма да свършат, а даже чакаме да се усилят - за момента сме договорили към 4 милиарда лева повече бюджет за България през идващия програмен интервал. Тези пари още веднъж ще отидат там, където най-добре се усеща европейската взаимност – в общините, в бизнеса “, безапелационен бе Радев.





Според него това е значима стъпка за решение на казуса с икономическото неравноправие сред районите. Емил Радев означи, че когато приказваме за двоен стандарт, това не важи единствено за храните. Той напомни, че България от дълго време извършва условията за влизане в Шенген, само че сме заложници на вътрешнополитическите проблеми на няколко държави- членки.





„ Влизането в Шенген ще докара до редица облекчения както за жителите, по този начин и за бизнеса, по тази причина тази борба ще я водим до край “, съобщи претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ. Той уточни, че по негово предложение в признатата от Европейския парламент инструкция по отношение на процедурите за преструктуриране, неплатежоспособност и опрощаване на отговорности е включена рекомендация в най-кратки периоди държавите-членки да стартират да ползват наредбите за опрощаване на задължения освен във връзка с бизнесмените, само че и на физическите лица-потребители - така наречен персонален банкрут.





„ Директивата има двугодишен период за въвеждане в нашето законодателство и аз се надявам сътрудниците ми в българския парламент допустимо най-скоро да вкарат тези текстове, тъй като към 600 000 българи са преследвани от колектори, от съдия- реализатори. Трябва да дадем опция за естествен метод на живот на тези хора. Всеки може да изпадне в усложнение, значимо е да има обективен метод да стартира на чисто “, безапелационен беше претендентът за евродепутат.



„ Виждаме по какъв начин се трансформира Видинска област, по какъв начин се трансформира цяла България, само че това нямаше да се случи без европейската взаимност, без съществено наличие на почтени и работещи хора в ръководството на Европа “, съобщи националният представител и регионален координатор на ГЕРБ – Видин Владимир Тошев. Той акцентира, че на срещите, които ГЕРБ организира, не се приказва за измислени кавги – приказва се само за бъдещето на Европа и за бъдещето на България в Европа, тъй като това е значимата тематика.

Кметът на община Видин и ръководител на видинската общинска конструкция на ГЕРБ Огнян Ценков напомни десетките планове, които са осъществени с европейски средства.



„ Кохезионната политика на Европейския съюз е най-близката политика до нас – европейските институции са надалеч, само че европейската взаимност е забележима за хората “, акцентира видинският кмет.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР