България трябва да е в крак с предизвикателствата, пред които

...
България трябва да е в крак с предизвикателствата, пред които
Коментари Харесай

Христо Иванов призова президента да спре да плаши хората, няма да въвлечем България във война

„ България би трябвало да е в крайник с провокациите, пред които сме изправени поради експанзията на Путин. Освен това по този начин даваме зелена светлина към по този начин нужната рационализация на Българската войска.

Мирът не е това да се напише думата на едни хартийки. Ние не можем да продължим да сме едни потребители на сигурност, за която различен заплаща. Ако желаеме да живеем в сигурна Европа, това значи, че би трябвало да модернизираме защитата си и да подсигуряваме мира ”. Това заяви  съпредседателят на „ Демократична България ” (ДБ) Христо Иванов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той се обърна към Румен Радев като съобщи, че президентът би трябвало да спре да плаши хората, че с решението включваме България във война!

„ Това не е правилно. Ако службите разполагаха с такива доказателства, щяха да ни ги дават. Трябва да спрем да се занимаваме с този вид политиканстване. Президентът като че ли взе участие в някаква акция. Над 50 страни към този момент са дали оръжия на Украйна, само че не са въвлечени в спора. Призовавам президента да спре, тъй като това е безконтролно “, сподели той. Думите на Иванов са в отговор на президента Радев от преди дни, че Демократична България ни тласка към война. „ В тази обстановка лесни решения няма. Да не се замеряме с някакви кампанийни клишета. Да се даде подтик на модернизацията на Българската войска. Нека България да покаже, че може да показа отговорността дружно с всички членове на НАТО “, прикани той.

По думите му с даването на военна помощ на Украйна ще се увеличи мощно сигурността на България. „ Ние през днешния ден направихме доста мощна стъпка към повишение на сигурността на България “, счита той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР