България трябва да е сред първите, които ще въведат т.нар.

...
България трябва да е сред първите, които ще въведат т.нар.
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев иска да сме сред първите с ваксинационен сертификат срещу коронавируса

България би трябвало да е измежду първите, които ще вкарат така наречен зелен имунизационен документ. Това съобщи пред предаването " Неделя 150 " на БНР проф. Тодор Кантарджиев, началник на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) и член на Националния действен щаб (НОЩ).
Според Кантарджиев, въвеждането на сертфиката (какво съставлява той, ) ще ни обезпечи опция в по-безопасни и следени условия да идват туристи в България, а и българи да пътуват в чужбина, най-много в границите на Европейски Съюз. Той счита, че началото на юни може би ще станат действителност тези документи. Засега сигналите от Брюксел са, че може би това ще стане от 15 юни.
 От юни Норвегия вкарва имунизационни документи От юни Норвегия вкарва имунизационни документи
Норвегия ще вкара през юни проверяеми документи за сложена ваксина против КОВИД-19. Те ще дават достъп до събития, провеждани в Нор...
" Притеснявам се, че тези три клона на информация, които дават опция да се вземе този цифров документ - или отрицателен PCR тест, или преболедувана зараза (т.е. PCR тест, доказващ, че сте бил болен в период от най-вече 6 месеца обратно от датата, в която ви е належащо доказателство), или сложена ваксина - и трите могат да бъдат компрометирани ", сподели специалистът по киберсигурност Любомир Тулев пред Нова телевизия. И в този момент има информация по какъв начин се продават подправени проби, добави Тулев. Той е безапелационен, че би трябвало да бъде добре премислено да няма достъп до тези данни за полицейски органи без правосъдно позволение. Експертът го сподели, откакто подсети, че Брюксел ще даде рамката по какъв начин да се направи електронната система за документите, само че националните страни би трябвало да я изпълнят - всяка на своята територия.
Що се отнася до QR кода, който подсигурява достоверността на документа, Тулев акцентира, че можеш да си го снимаш и с телефона и това ще е задоволително доказателство.
Ваксините против ковид
" Декларирали сме го преди месеци, че при потребност от още ваксини, бихме предложили на Министерството на здравеопазването и на министъра да се внесе която и да е записана ваксина ", сподели проф. Кантарджиев. Той посочи, че в Европа са регистрирани 4 ваксини и добави, че когато и съветската " Спутник V " бъде записана от европейския регулаторен орган, може и тя да бъде импортирана в България. Проф. Кантарджиев беше безапелационен, че сега в страна има задоволително количество ваксини.
 Екологичен потенциал одобри преговорна позиция за имунизационния документ Екологичен потенциал одобри преговорна позиция за имунизационния документ
Европейският парламент одобри преговорната си позиция по удостоверението на Европейски Съюз за Covid -19, с което се чака да се възвърне свободнот...
Експертът заяви и, че до момента проучванията, в това число на НЦЗПБ, демонстрират, че клетъчният имунен отговор след слагане на ваксина има протективно деяние повече от година, даже години.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР