България трябва да е много внимателна как изпълнява целите за

...
България трябва да е много внимателна как изпълнява целите за
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Повишението на доходите трябва да минава през по-висока производителност

България би трябвало да е доста деликатна по какъв начин извършва задачите за възстановяване изискванията на живот на хората. Трябва да даваме повече на хората, само че ние можем да го създадем, когато продуктивността на труда в България пораства, разяснява в изявление пред Българска национална телевизия Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на МВФ.

Посочи, че съветът на фонда е ръководещите да внимават, с цел да може да реализират задачата за влизане в еврозоната. " Внимавайте и по-късно ", добави Георгиева. Според нея България може да реализира доста повече, в случай че се концентрира върху две цели: продуктивност на труда и напредък и понижаване на икономическото разделяне в обществото.

Георгиева сподели още, че България към момента има относително висок коефициент на икономическо неравенство. " Трябва да се постараем да го съкратим ", акцентира тя. Допълни, че за задачата не е значимо единствено да се подвига общо нивото на възнаграждение, а по какъв начин разпределението на приходите оказва помощ да се понижи неравенството.

 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР