България трябва да бъде солидарна с Великобритания и трябва да

...
България трябва да бъде солидарна с Великобритания и трябва да
Коментари Харесай

Цветанов: Солидарни сме с Великобритания за Скрипал, може би ще има действия

България би трябвало да бъде солидарна с Англия и би трябвало да има и дейности. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред публицисти в Народното събрание.

Попитан дали взаимност значи и дейности, Цветанов отговори позитивно. Той обърна внимание, че изпълнителната власт би трябвало да вземе това решение. Цветанов разясни, че е имало единна позиция на водачите на Европейски Съюз за продължение на глобите против Русия, по този начин всички страни от Европейски Съюз са солидарни към Англия. „ Дали се подхващат идващите стъпки за отзоваване на дипломати от Русия, това към този момент е в пълномощията и компетентността на изпълнителната власт ", сподели още Цветанов.

„ Днес ще има диалози с министър-председателя, по-късно допускам, че може би ще има дейности, които ще бъдат обществено оповестени ", разясни той.

Привикването на посланици е в компетентността на изпълнителната власт, президентът Румен Радев да си прочете член 105 от Конституцията, разяснява Цветанов по отношение на казаното от президента Румен Радев, че привикването на посланика на България в Москва не е в съгласие с него.

Цветанов уточни, че с премиера има добър работен, градивен разговор.

„ Аз съм изразил моето мнение и обстоятелствата за какво би трябвало да бъдем солидарни с европейското семейство ", сподели Цветанов. Попитан дали е получил единодушие от негова страна, ръководителят на ПГ на ГЕРБ уточни, че за него е значимо, че министър председателят има необикновено възприятие за отговорност и в същото време възприятие да чува другите отзиви.

Във връзка с поканата на Българска социалистическа партия министър председателят да пристигна да осведоми Народното събрание по случая „ Скрипал ", Цветанов разясни, че програмата на министър-председателя е тежка. „ Дори и през днешния ден, доколкото знам, там също има проблем, в който би трябвало да се взимат значими политически решения ", добави Цветанов.

Темата за съветските дипломати ще бъде дискутирана на съдружен съвет, добави Цветанов. Попитан какво ще направи, в случай че Волен Сидеров отдръпна поддръжката си за държавното управление, ако бъдат изгонени съветските дипломати, Цветанов разяснява, че почита всяка друга теза и мнение.

„ Не мога да се дразня на Волен Сидеров, тъй като това е заявено през всичките години, в които той взе участие в политиката. Важно е, че всяка една от партиите може да показва своето мнение, което не кореспондира с съдружния им ангажимент. Това е обстановка, която не е била планувана в предишния интервал, когато сме подписвали съдружното съглашение. Ние сме оставяли опцията всяка една от партиите да показва своята позиция. Докато българското държавно управление няма дефинитивно решение, не считам, че би трябвало да разгласявам каквато и да е позиция ", съобщи Цветанов.

Той разясни, че си приказва с всички елементи от „ Обединени патриоти ". Цветанов уточни, че една част от тях дават поддръжка за европейската взаимност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР