България трябва да бъде много внимателна с това, което става

...
България трябва да бъде много внимателна с това, което става
Коментари Харесай

Александър Йорданов: Сърбите да бъдат внимателни, България е ключът им към ЕС

България би трябвало да бъде доста деликатна с това, което става в Сърбия, сподели в изявление за Българска национална телевизия евродепутатът от ЕНП Александър Йорданов във връзка шпионския скандал, в който бе упомената и страната ни.

" За мен е явно, че това е част от една тактика по-скоро на Русия за дестабилизация на района на Балканите и на Западните Балкани като цяло. Тя има своите учредения съгласно Кремъл в смисъл, че съветската политика е ясно насочена срещу приемането на нови страни-членки на НАТО от този район и срещу участието на страните от този район в Европейския съюз. Оттам нататък ние ще бъдем очевидци, в това число и в идващите години, на най-различни интервенции - и на разследващите служби, и на политиците, които ще целят да основават спорове сред нашите страни и сред жителите даже ", съобщи Йорданов.

Евродепутатът сподели, че страната ни с нараснало внимание би трябвало да следи обстановката.

" Тук имаме опит неща, които правят вътре в Сърбия съветските специфични служби дружно с съветските политици да се трансферират като негатив на България, да бъде упрекната България. Ние би трябвало да бъдем доста деликатни и с огромна паника да следим това, което става в Сърбия, тъй като на публично ниво там от време на време има едно предпочитание за участие в Европейския съюз, само че в същото време става дума за една извънредно националистическа политика, която е нападателна. Под покривалото на тезата за неутралитет на практика тук се основава една втора съветска страна на Балканите. Последният факт беше явен точно с провеждането на военни учения на 100 км от българската граница, в Ниш ", сподели Александър Йорданов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР