България трябва да бъде държава, която развива ядрена енергетика, каза

...
България трябва да бъде държава, която развива ядрена енергетика, каза
Коментари Харесай

Каракачанов: България трябва да развива ядрена енергетика

България би трябвало да бъде страна, която развива нуклеарна енергетика, сподели в Плевен вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. Той акцентира, че за него планът „ АЕЦ Белене “ не е изгубена и безсмислена идея.

" България не може да се лиши от статута си на страна, произвеждаща нуклеарна сила, съобщи вицепремиерът Красимир Каракачанов и още:

" Проектът " Белене " беше спъван по безусловно политически аргументи, външнополитически аргументи. Тук не би трябвало да има обстановка. Това, което споделям и по тематиката Македония - българският интрес над всичко. За мен планът " Белене ", не е изгубена идея и не е безсмислена идея. И когато си направил едни вложения и на едното място, и на другото място, този въпрос да си го връщаш отново, от нулева точка да почваш да го обсъждаш не знам дали е най-целесъобразно. Действително са вложени доста пари в плана " Белене ". Тук поражда въпроса, тази инвестиция, която въпреки всичко е част от средствата, които българинът е отделил и то от 30 години насам, че и повече какво вършим с тях? Да, има избрани външнополитически съображения по тази тематика, само че аз задавам въпроса: " А българският интерес къде е? Някой предлага ли обезщетения за едно или друго деяние? ". Ако предлага, да седнем и да го обсъдим, но в случай че не предлага, дайте да си вървим по дневния ред на нашето общество. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР