България триумфира с европейската отборна титла по шахмат за жени

...
България триумфира с европейската отборна титла по шахмат за жени
Коментари Харесай

България е европейски шампион по шахмат за жени

България победи с европейската отборна купа по шахмат за дами на шампионата на Стария континент в Будва, Черна гора. Това стана факт след успеха на отбора ни в състав Нургюл Салимова, Антоанета Стефанова, Белослава Кръстева и Гергана Пейчева над настоящите международни шампионки от Грузия.

Втората на Световната купа в Баку Салимова направи реми с Нино Бациашвили - българката бе с черните фигури, а партията й приключи при 0.5-0.5. Най-опитната в нашия тим - някогашната международна шампионка Стефанова, се поздрави с триумф над Белла Хотенашвили на първа дъска, с цел да обезпечи задатък от 1 точка на България.

Последва загуба на Кръстева от Саломе Мелия, което остави ориста на конфликта за първото място в ръцете на Пейчева. Нашите се нуждаеха от победа или тъждество, като след страхотна борба и поврат в последна сметка Пейчева пречупи съпротивата на Лела Джавахишвили с белите фигури, с цел да донесе и купата на България.

" Позицията ми беше по-лоша по-рано в партията, бях открита. Мисля, че когато тя игра кралица на 4, това беше повратната точка в мача. Все отново си мислех, че партията ще приключи наедно ", сподели Пейчева след успеха си над Джавахишвили.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР