България традиционно ще има силно присъствие на международното състезание Shell

...
България традиционно ще има силно присъствие на международното състезание Shell
Коментари Харесай

Шест български отбора от ученици и студенти ще участват в Shell Eco-marathon Европа през 2018 г.


България обичайно ще има мощно наличие на интернационалното съревнование Shell Eco-marathon2018 – тази година 5 български тима ще премерят сили в Лондон през лятото. Отборите на Техническите университети София и Варна и нов тим на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ ще се състезават в категорията „ Градски вид “. Автомобилът на дългогодишния тим на Русенския университет „ Ангел Кънчев “ и този на тима на Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „ Н.Й. Вапцаров “ – гр. Чепеларе са в категорията „ Прототипи “, задвижвани с електрическа батерия.

Нов тим на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – гр. Бургас ще премери сили в Shell Eco-marathon Challenger Event, който се организира за втора поредна година. Това е обособен прелиминарен кръг, по време на който тимовете, декларирали присъединяване за първи път, ще могат да тестват и вършат усъвършенствания по своите транспортни средства, преди да станат част от огромното съревнование следващата година, а домакини още веднъж ще бъдат Франция и Турция.

„ За нас е същинска чест да участваме на Shell Eco-marathon 2018 и надълбоко ценим предоставената опция да представим плановете си за бъдещето на подвижността и превоза. Нетърпеливи сме да премерим сили с останалите участници и се надяваме представим България почтено “отбелязват участниците в българските тимове.

„ Радвам се, че България ще има безапелационно наличие на Shell Eco-marathon Европа за 11-та поредна година и че приветстваме още два нови тима от Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника – гр. Бургас и от Русенския университет „ Ангел Кънчев “. Участието в Shell Eco-marathon подтиква развиването на познания и умения в областта на науката, технологията, инженерството и математиката, които са нужни за развиването за високоефективни типове превоз и подвижност. Вярвам, че бъдещите инженери от шестте тима ще съумеят да показват тези познания и умения като показват своите новаторски планове за енергийно ефикасни транспортни средства и им искам триумф “ показа Камелия Славейкова, изпълнителен шеф на Shell България.

Финалите на Shell Eco-marathon Европа 2018 се организират дружно с Make the Future (Изгради бъдещето), фестивал, който предизвиква и разпространява истински хрумвания и евентуални решения на енергийните провокации пред актуалния свят. Чрез прекарвания във виртуална действителност и на практика научни опити, посетителите могат да схванат по какъв начин ще наподобява бъдещето на силата: от възобновими енергийни източници до технологии за природен газ и ниски въглеродни излъчвания.

След едногодишна подготовка общо 175 тима от 24 страни от Европа ще показват своите инженерни и дизайнерски умения от 5 до 8 юли в олимпийския парк „ Куин Елизабет “ в Лондон. За трета година участниците в надпреварата ще покажат в английската столица кой може да измине най-вече километри с минимум количество сила.

На миналогодишното съревнование френският тим „ Microjoule-La Joliverie “ измина 2503.9 км/л с един литър гориво –еквивалент на дистанцията от Лондон до Марсилия и назад. Тазгодишното съревнование също ще бъде доста оспорвано, като екипите не престават да развиват транспортните средства и се надяват да стигнат все по-далеч.

За повече информация за българските тимове в Shell Eco-marathon посетете http://www.shell.bg/aboutshell/shell-ecomarathon.html. За да научите повече за Shell Eco-marathon Европа посетете http://www.shell.com/energy-and-innovation/shell-ecomarathon.html или следвайте обществените канали във Фейсбук и Twitter. За повече информация по отношение на фестивала „ Изгради бъдещето “ посетете www.shell.co.uk/makethefuture

Фестивал „ Изгради бъдещето “

„ Изгради бъдещето “ е фестивал на нововъведенията, който поддържа истински хрумвания и обезпечава платформа за съдействие и разискване на световното енергийна предизвикателство. Посетителите ще могат да изпитат ярки хрумвания в деяние от студенти, бизнесмени и промишлеността, които се сплотяват, с цел да проучат какво може да е пътуването до енергийното бъдеще с по-ниски въглеродни излъчвания. Това е четиридневно събитие, което ще се организира в олимпийския парк „ Куин Елизабет “ в Лондон сред 5 и 8 юли.

Shell Eco-marathon

Shell Eco-marathon е световно съревнование за възпитаници и студенти, които имат пристрастеност към създаването на новаторски решения за подвижност. Инициативата има за цел да въодушеви младежите да станат учени и инженери на бъдещето.

Компаниите, в които Royal Dutch Shell plc има директно или непряко вложения, са обособени юридически лица. В това известие “Shell”, “Shell group” и “Royal Dutch Shell” се употребяват в някои случаи за улеснение.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР