България Тол системата тръгна от днес Тол таксите за изминаване

...
България Тол системата тръгна от днес Тол таксите за изминаване
Коментари Харесай

Тол системата тръгна от днес

България Тол системата потегли от през днешния ден Тол таксите за изминаване на 1 км са избрани в сходство с масата на пътното транспортно средство, екологичния му клас, както и категорията на пътя  Надежда Неменски 1 март 2020, 09:21  Ген. Мутафчийски: Коронавирусът няма да подмине България
Ген. Мутафчийски: Коронавирусът няма да подмине България
 Затварят ресторанта, където бездомни се хранят през зимата
Затварят ресторанта, където бездомни се хранят през зимата
 Ген. Мутафчийски: Имаме невиждани ограничения против ковид
Ген. Мутафчийски: Имаме невиждани ограничения против ковид
 Борисов: На границата ни с Турция има нулева миграция
Борисов: На границата ни с Турция има нулева миграция
 Дончев: Към България риск от мигрантски напън няма
Дончев: Към България риск от мигрантски напън няма
 Какво ще бъде времето, чака ли ни стопляне
Какво ще бъде времето, чака ли ни стопляне
 Автобус прегази и умъртви двама души на пътя Бургас - Созопол
Автобус прегази и умъртви двама души на пътя Бургас - Созопол
 Жена почина, откакто край Габрово трен удари колата ѝ
Жена почина, откакто край Габрово трен удари колата ѝ

т 5 ч. на 1 март пътните транспортни средства над 3,5 тона ще заплащат тол такса за прилагане на 3115 км пътища в България. От тях 803 км са автомагистрали и 2 312 км – първокласни пътища.

Близо 17 000 км второкласни и третокласни пътища от към 20 000 км републиканска пътна мрежа ще са безвъзмездни за тежкотоварните коли. На територията на област Смолян да вземем за пример няма пътища, за които да се дължи тол такса.

Превозвачи на митинг поради тол системата, АПИ разясняват

До 1 март транспортните средства над 3,5 тона плащаха електронна винетка за цялата републиканска пътна мрежа. От среднощ до 5 ч. на 1 март ще се прави пренастройване на системите, само че това няма да попречва пътуването на тежкотоварните транспортни средства и те ще могат да се движат безпроблемно по секторите с тол.

„ Към този миг в страната обстановката е безусловно спокойна. Интензивен е трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево” и „ Калотина”.

Системата започва обикновено и безпрепятствено, както бяха нашите прогнози .

Към този миг към този момент имаме над 13 500 бордови устройства, които са дейни. Те към този момент регистрират маршрутите и курсовете, които прави тежкотоварният трафик и рейсовете в страната”, това разяснява за „ Събуди се” по NOVA заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков.

„ По отношение на софтуера всичко е безпрепятствено и няма закъснение. Имаме и мобилни екипи, които към този момент работят за подкрепяне на процеса”, добави Нанков.

„ Основната тематика в диалозите с превозвачите беше, каква да бъде отправната точка с която да стартираме. Обхват и цена. Тарифата е най-ниската в Европа. В Сърбия, от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина” до унгарската граница е малко над 90 евро. От „ Калотина” до „ Капитан Андреево” е към 20 евро”, изясни Нанков.

„ Ние сме националноотговорни във въвеждането на всяка една политика

и тъкмо това е повода да създадем толкоз отстъпки. С това което направихме като цена и обсег на пътищата, ще дадем късмет на транспортния отрасъл да потвърди своята правота”, сподели Нанков.

Той добави, че Северната тангетна в София към този момент е индексирана и е изключена от обсега на пътищата изискващи винетка.

Тол таксите за изминаване на 1 км са избрани в сходство с масата на пътното транспортно средство, екологичния му клас, както и категорията на пътя .

За всеобщия тежкотоварен транспорт – камионите от 3,5 т до 12 т, цените са сред 3 ст. и 7 ст. на километър, а за рейсовете – от 1 ст. до 4 ст. на километър. За транспортните средства над 3,5 т, употребяващи като единствен източник различни горива, тол таксата ще е в размер на 50% от цената, избрана за съответния тип коли с екокатегория ЕВРО VI, EEV.

Стартът на тол системата се отсрочва за 27 март

За потребителите на пътната мрежа са обезпечени три благоприятни условия за таксуване – с маршрутна карта, с бордово устройство или с GPS тракер. Първоначално се чака камионите и рейсовете да употребяват маршрутна карта и поетапно, до 27 март да се оборудват с бордово устройство или с тракер. А тези, които към този момент са се снабдили, могат да ги употребяват още от 1 март.

Маршрутната карта може да се купи по канали, по които се продават и електронни винетки .

Валидността на маршрутната карта е 24 часа от определения миг за активиране. Заявеният маршрут би трябвало да се следва прецизно. В случай на случай или друго затруднение по пътя, заради което е разгласен обходен маршрут, лидерът няма да бъде глобен, в случай че премине през него. За всяко друго отклоняване от авансово определения път, би трябвало да се купи спомагателна маршрутна карта.

Аврамова: Има политически детайл в драмата с винетките

За облекчение на директно преминаващите през територията на България водачи са обезпечени 34 спомагателни места за продажба на маршрутни карти и 58 терминала за самообслужване на граничните контролно-пропускателни пунктове. Това дава опция за по едно и също време обслужване на 92 тежкотоварни автомобила.

На главните пунктове са пренасочени чиновници на Националното тол ръководство, които владеят езика на прилежащата страна .

Те ще осведомят водачите за новия метод на таксуване, ще им оказват помощ в пазаруването на маршрутни карти и ще показват информация за настоящите ограничавания на пътя, с цел да могат водачите да изберат най-подходящия маршрут. За облекчение, на видно място са сложени пътни карти, които демонстрират непрекъснатите ограничавания за придвижване на транспортни средства над 3,5 т и над 12 т. Когато трафикът е натоварен, има подготвеност да се включи и мобилен пункт за продажба с две работни места, който да се пренасочва при нужда.

В първите дни от старта на системата, контролът за платени тол такси ще се реализира на терен посредством 105-те мобилни екипа на Националното тол ръководство. Инспекторите ще оказват помощ на водачите като ги насочват към най-близкото място, от което да се снабдят с маршрутна карта – на пътя това са огромните бензиностанции.

Вижте повече във видеото от канала на новините на NOVA във Vbox7.com горе.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Надежда Неменски Източник: тол система въвеждане България .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Как да си извадите ПИК, с цел да изчислите бъдещата си пенсия  1 Кои са най-търсените Airbnb парцели по света  1 Ограничават скоростта в града до 30 км в час  1 Замърсяват ли новите коли повече от старите --> Пaрите ни  Как да си извадите ПИК, с цел да изчислите бъдещата си пенсия Как да си извадите ПИК, с цел да изчислите бъдещата си пенсия  Кои са най-търсените Airbnb парцели по света Кои са най-търсените Airbnb парцели по света  Ограничават скоростта в града до 30 км в час Ограничават скоростта в града до 30 км в час  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  DW: Топлина, мраз, влага: Kакво въздейства на рисковия ковид? DW: Топлина, мраз, влага: Kакво въздейства на рисковия ковид?  " Амнести интернешънъл ": Атина и София да отворят границите си за бежанците  <br> <strong> Утре </strong> си желаеме амнистия, <strong> какво би трябвало да знаем </strong> <br>
Утре си желаеме амнистия, какво би трябвало да знаем
 <br> <strong> 10 неточности, </strong> които позволяваме в <strong> грижата </strong> за нашите <strong> зъби </strong> <br>
10 неточности, които позволяваме в грижата за нашите зъби
Последни  <p>Тол системата потегли от днес</p> Тол системата потегли от през днешния ден  <p>Първа жертва на смъртоносния вирус в Австралия</p> Първа жертва на смъртоносния вирус в Австралия  Генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски Ген. Мутафчийски: Коронавирусът няма да подмине България  Насимо и изложбата с графити Никога до в този момент: графити в Националната ни изложба  Как да защитим по-добре профила си в Amazon Как да защитим по-добре профила си в Amazon  <p>Днес означаваме <strong>три празника</strong></p> Днес означаваме три празника  Първа жертва на ковид в Съединени американски щати, над 1000 са инфектираните в Италия Първа жертва на ковид в Съединени американски щати, над 1000 са...  2 пикантни предписания за разпалване на апетита 2 пикантни предписания за разпалване на апетита  Борис Джонсън ще става татко Борис Джонсън ще става татко  Затварят ресторанта, където бездомни се хранят през зимата Затварят ресторанта, където бездомни се хранят през...  Ген. Мутафчийски: Имаме невиждани ограничения против ковид Ген. Мутафчийски: Имаме невиждани ограничения против...  Люксембург вкарва безвъзмезден публичен превоз Люксембург вкарва безвъзмезден публичен превоз  Историческо: Съединени американски щати и талибаните подписаха спокойно съглашение Историческо: Съединени американски щати и талибаните подписаха спокойно...  <p><strong>10 неточности, </strong>които позволяваме в <strong>грижата </strong>за нашите <strong>зъби</strong></p> 10 неточности, които позволяваме в грижата за нашите зъби  Турист оцеля по знамение, откакто беше покрит от лавина Турист оцеля по знамение, откакто беше покрит от лавина  Бежанци на границата сред Турция и Гърция " Амнести интернешънъл ": Атина и София да отворят...  Борисов: На границата ни с Турция има нулева миграция Борисов: На границата ни с Турция има нулева миграция  <p><strong>8 </strong>любопитни обстоятелството за <strong>жените </strong>от <strong>НАСА</strong></p> 8 любопитни обстоятелството за дамите от НАСА  Дончев: Към България риск от мигрантски напън няма Дончев: Към България риск от мигрантски напън няма  Как да активираме тъмния режим на Gmail Как да активираме тъмния режим на Gmail Всичко от през днешния ден Виц на деня Мъж се оплаква на жена си: - Скъпа, през днешния ден четох в един хороскоп, че през идната 2020 година ще са щастливи единствено тези с рога… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българката, след която образованието не е същото  Да се бориш с опиатите във  Хиляди приветстваха унизеното момче от Австралия  Майката на Грета Тунберг разкрива сложното й детство в нова книга  Знаменитости се сплотиха в поддръжка на унизено 9-годишно дете  Венци Мицов: Най-голямата ми драма е, че съм си забранил да хапвам банички Водещи вести  Борис Джонсън ще става татко Борис Джонсън ще става татко  <p>Днес означаваме <strong>три празника</strong></p> Днес означаваме три празника  Насимо и изложбата с графити Никога до в този момент: графити в Националната ни изложба  Как да защитим по-добре профила си в Amazon

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР