България Танева: Малко над 16 млн. лв. за сектор Рибарство

...
България Танева: Малко над 16 млн. лв. за сектор Рибарство
Коментари Харесай

Танева: Малко над 16 млн. лв. за сектор "Рибарство и аквакултури"

България Танева: Малко над 16 млн. лева за бранш " Рибарство и аквакултури " Парите ще бъдат разпределени в три ограничения за поддръжка на бранша 14 май 2020, 12:50  Танева: Малко над 16 млн. лева за бранш Източник: БГНЕС
Малко над 16 млн. лева ще се разпределят в три ограничения за поддръжка на бранш "Рибарство и аквакултури ". Това разгласи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева на брифинг в Министерския съвет през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

На него министър Танева показа обезщетителни ограничения за поддръжка на бранша, които по думите ѝ са програмирани взаимно с сектора. Едната от ограниченията дава право на поддръжка по Мярка 1.9 за краткотрайно преустановявавне на риболовната активност, втората е по Мярка 2.6 за поддръжката за бранша на аквакултурите при краткотрайно прекъсване или понижаване на производството и по Мярка 5.4 - преправяне на продуктите от лов на риба и аквакултури.

Подкрепата ще бъде за всички "на ярко ", които легално са заявили дейностите си и ще се дава по справедливи индикатори. Максималната помощ ще бъде до 80 хиляди лв. и по трите ограничения, уточни земеделският министър.

От името на браншовите организации Емил Милев сподели, че поддръжката непосредствено ще подкрепи притежателите на риболовни кораби. Той уточни, че връзката с МЗХГ е доста добра и това оказва помощ за изчистване на проблемите в бранша.

От Асоциацията на производителите на рибни артикули БГ Фиш бе посочено, че трите ограничения, предлагани от министерството, са "страхотна вероятност за всички, които са изостанали, както и за тези, които желаят да надградят бизнеса си. Това е тежък, рисков, ръчен труд в риболова и помощта ще е безусловно съответна и навременна, показаха от сектора.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР