България става четвъртата държава, която ще опита временно да ограничи

...
България става четвъртата държава, която ще опита временно да ограничи
Коментари Харесай

Готвят забрана за вноса на редица продукти от Украйна за неопределен срок от време

България става четвъртата страна, която ще опита краткотрайно да ограничи вноса на артикули от Украйна. След серията митинги на зърнопроизводители у нас - Министерството на земеделието ще предложи на кабинета „ Донев ” краткотрайна възбрана на вноса от Украйна. 

Очаква се в забранителния лист да бъдат включени: пшеница, слънчоглед, царевица, мед, яйца, мляко, месо, плодове и зеленчуци и други, показва.

Новината пристигна след среща на зърнопроизводителите с министъра на земеделието. По последна информация все още няма закрепен интервал, за който ще важи възбраната , а ще се следи пазарът. Предложението ще бъде прегледано на утрешното съвещание на Министерския съвет.

„ Министерство на земеделието ще входира в Министерски съвет искане за прекъсване на вноса и контролиране на преноса на много дълъг лист от артикули , които са определили министерството за проблематични за пазара в България ”, изясни Илия Проданов, ръководител на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

„ Вече 7 месеца гледаме изказванията на Европейска комисия. Ние сигнализираме за казуса и ответни дейности няма. Видя се, че Полша, Словакия, Унгария взеха ограничения и в случай че сега българската страна не предприеме такива ограничения, това би нараснало натиска върху нашата страна, тъй че мисля, че това е най-правилното решение все още ”, съобщи Проданов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР