България става 15-та държава в света, която въвежда системата за

...
България става 15-та държава в света, която въвежда системата за
Коментари Харесай

Въвеждаме системата за спешни сигнали „AMBER Alert – изчезнало дете“

България става 15-та страна в света, която вкарва системата за незабавно сигнализиране през Facebook„ AMBER Alert – изчезнало дете “.

Партньорството по тази линия сред ГДБОП Министерството на вътрешните работи и Фейсбук е оповестено на конференция през днешния ден.

„ AMBER Alert – изчезнало дете “ е незабавен сигнал, който полицията издава в случаи на изчезнали или отвлечени деца при заплаха за здравето и живота им.  Системата е обвързвана с Фейсбук, което разрешава на органите на реда да издават сигнални известия, съдържащи настояща фотография и информация за изчезнало дете, до консуматори, намиращи се в региона на търсене, авансово избрана от полицията. Фейсбук потребителите в този район ще получават сигнала „ AMBER Alert – изчезнало дете “ единствено в случай че са присъединили опцията за местонахождение на устройството, с което употребяват обществената медия. Сигналното известие наподобява като елементарна обява, като дава опция за приемане на повече информация по отношение на детето и шерване, с цел да доближи до допустимо максимален брой хора. С повече от 2 милиарда Фейсбук консуматори, системата ще бъде ефикасен инструмент за намиране на изчезнали деца.

„ В случай на търсено дете най-ефикасното деяние е да разпространим нужната информация до обществото колкото се може по-бързо. Уверени сме, че давайки точната информация на точните хора в точното време посредством системата „ AMBER Alert – изчезнало дете “, ще успеем да съберем деца със фамилиите им по-бързо “,  показа Емили Вачер, шеф „ Доверие и сигурност “ във Фейсбук.

България е едвам петнадесетата страна в света, която вкарва „ AMBER Alert – изчезнало дете “. Това се случва с помощта на ползотворното съдействие сред профилирания бранш „ Киберпрестъпност “ при ГДБОП-МВР и Фейсбук в подтекста на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Партньорската самодейност е от извънредно значение за точното и навременно разпространяване на информация в случаите на изчезнали деца.

„ От 2009 година ГДБОП е контактна точка на Фейсбук за България. Работим по голям брой посоки дружно, с цел да предпазим и защитим нашите деца. Уверени сме, че системата „ AMBER Alert – изчезнало дете “ ще помогне още повече за това. “, добави основен комисар Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР