България стартира със загуба във волейболната Лига на нациите при

...
България стартира със загуба във волейболната Лига на нациите при
Коментари Харесай

България загуби от Сърбия на старта на Лигата на нациите

България започва със загуба във волейболната Лига на нациите при мъжете, откакто отстъпи на Сърбия с 1:3 (25:19, 19:25, 22:25 и 20:25) в Отава, Канада.

И двата състава бяха без най-големите си звезди, като от българския тим отсъстваха Цветан Соколов и Тодор Скримов, чиято подготовка е ориентирана най-много към Световното състезание през есента. Младите български играчи демонстрираха качество и на моменти загатнаха за положителни неща, на които са способни.

Селекцията ни стартира ужасно начало в мача. Видяха се страсти, себераздаване и голямо предпочитание. Блокадата проработи, сервисът бе на равнище и в средата на гейма бе насъбрана солидна преднина - 15:9. Геймът бе извоюван безапелационно и поведохме с 1:0. Това обаче не се оказа задоволително за " трикольорите ", с цел да може Николай Желязков да запише победа в дебютния си формален дуел.

Във втория гейм „ плавите “ откриха себе си и се разиграха, до момента в който в българския отбор бе маркиран спад, започнаха и непредизвикани неточности. В средата сърбите към този момент водеха с 16:9. Селекционерът Желязков предприе рокади, само че те не доведоха до смяна, Сърбия продължи да диктува играта и затвори гейма в своя изгода за равенството 1:1.

Третият гейм бе основен в мача. Отново имаше равноценност и битка за всяка точка. В средата „ лъвовете “ имаха преимущество от две точки - 17:15, само че не съумяха да го запазят. Сърбите поведоха с 21:19 точки, с цел да може в последна сметка да завоюват частта с 2:1. Диктовката на противника продължи, като в четвъртия гейм. Съперникът ни записа огромна преднина - 18:12. Това докара и до крайната победа за " плавите " - 3:1 гейма.

С максимален актив за България бе Радослав Парапунов с 14 точки ( 1 блок). Александър Николов приключи с 13 точки (1 блок). Светослав Гоцев добави 12 точки ( 5 блока, 2 аса).

Следващият дуел на волейболистите ни е на 10 юни от 23.30 часа против Германия. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР