България стартира със загуба в група "F" на европейските квалификации

...
България стартира със загуба в група "F" на европейските квалификации
Коментари Харесай

Испания разби България с 50 точки разлика в първи мач от евроквалификациите

България започва със загуба в група "F " на европейските квалификации по баскетбол за дами.

Възпитаничките на Стефан Михайлов вкараха единствено 16 точки през второто полувреме и претърпяха проваляне в София от любимеца и защитаващ континенталната си купа Испания с 42:92 (14:21, 12:21, 10:26, 6:24).

Иберийките, олимпийски и международни вицешампионки, владееха самодейността през съвсем цялата среща и справедливо завоюваха.

Българките започнаха добре мача и след четири минути игра даже водеха с 9:6, само че след серия от седем безответни точки съперничките стигнаха до поврат и до края преобладаваха.

В началото на втората четвърт задатъкът на гостите за първи път стана двуцифрен при 27:14, само че след няколко мощни минути българките понижиха до 25:31 в 16-ата минута. До почивката, обаче, испанките отново направиха добра серия и се отдръпнаха с задатък от 42:26.

Третата част започва със серия от 15:4 за гостите, което като че ли дефинитивно обезвери българките, а до края на четвъртината преднината на испанките мина 30 точки при 66:32.

Гостите продължиха да управляват играта и 2 минути преди края задатъкът им надвиши 50 точки при 91:40.

Капитанката Лора Никълс беше най-резултатна за победителките с 14 точки, а Асту Ндур добави 13 точки и 9 битки. Марта Харгай също вкара 13 за испанките.
За българките Диана Войнова, Димана Георгиева и Христина Иванова приключиха с по 8 точки.

"Реално това е съотношението на силите. Успяхме да се противоположен при започване на мача, направихме някои хубави неща, само че последователно физически отпаднахме. Разликата се натрупа в последните две минути на първото полувреме. След почивката още повече отпаднахме и те ни размазаха. Видя се, че сме много надалеч от водещите тимове. Това въпреки всичко са най-хубавите европейски баскетболистки в състава на Испания. Имахме и положителни моменти, до момента в който бяхме по-свежи, само че нямаме и толкоз класа в състава. Те непрестанно правеха положителни ротации, само че имат 12 състезателки на ужасно равнище, което им разрешава да поддържат високо движение от самото начало ", разяснява след дуела Стефан Михайлов./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР