България стана за смях пред цяла Европа. Целта на ГЕРБ

...
България стана за смях пред цяла Европа. Целта на ГЕРБ
Коментари Харесай

Мирослав Иванов: България стана за смях пред цяла Европа

„ България стана за смях пред цяла Европа. Целта на ГЕРБ и Движение за права и свободи е те да съумеят да образуват кабинет без нас. “ Това съобщи Мирослав Иванов от ПП-ДБ.

„ Най-лесно ми е да кажа ГЕРБ са отговорни и да вляза в цялата дискусия на господин Борисов. Затова не желая да го върша “, добави той.

Той уточни, че след изборите диалозите с ГЕРБ ще продължат, тъй като мисли, че „ обстановката няма да се промени доста “.

„ Не мога да кажа, че ние сбъркахме някъде, тъй като ние започнахме целия този развой преди 10 месеца с ясното схващане, че България би трябвало да излезе от поредицата от избори, в която беше влезнала и да излезе от политическата рецесия “, добави той.

Според него, огромна част от задачите, които ПП-ДБ са си сложили при започване на ръководството са били изпълнени.

„ Доста постоянно слушам спекулации. Къде ви е правосъдната промяна? Къде ви е смяната? Сарафов е там. Не. Това беше първата крачка на така наречен правосъдна промяна. Бойко Борисов непрекъснато повтаряше по какъв начин би трябвало да се подпише съдружно съглашение. Как внезапно от това да желае да се разпишат поетите задължения, той се отдръпна от тези свои думи, започнаха да се слагат условия, да се спекулира, да се слагат ултиматуми “.

България стана за смях пред цяла Европа

„ Фактите приказват следното. На нас в неделя вечер ни бе подложен ултиматум в границите на 24 часа. Без да има ясна причина за това. Ние не се появявахме по малкия екран да се караме на сътрудниците от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили първоначално. Имахме две изказвания, приканващи към спокоен разговор. Имахме седмица време. Но когато Габриел внесе досието с проектокабинет и множеството от министрите не бяха запитани дали са съгласни да вземат участие в тъкмо подобен състав на кабинет.То за мен и за цялата ни парламентарна група това беше шокиращо “, сподели Иванов.

„ Приетите конституционни промени са неприятни като редакция и като цялостна философия. Президентът не е прав да счита, че тези текстове водят до конституционна рецесия. Такава рецесия може да възникне изкуствено ”. Това мнение изрази преподавателят по конституционно право Борислав Цеков, напомня SafeNews.

Според него конституционна рецесия може да има при назначението на служебния кабинет, в случай че президентът откаже да назначи министрите.

Източник: Българска национална телевизия

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР