България стана опитен полигон в конфликта САЩ-Русия и се присъедини

...
България стана опитен полигон в конфликта САЩ-Русия и се присъедини
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: България стана опитен полигон в конфликта САЩ-Русия

България стана умел полигон в спора САЩ-Русия и се причисли към нерадостната компания на Украйна поради неразумните дейности и говорене на марионетното държавно управление. Така водачът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов разяснява прекъсването на доставките на природен газ от " Газпром ".

" Недоумяваме, тъй като България май е единствената страна в Европейски Съюз, която отхвърли да заплаща газа в рубли. Вчера и Полша направи това, само че след това се съобрази с действителностите. Първи затворихме въздушното си пространство и пристанищата си за съветски кораби, а по експорт на оръжия за Украйна ни бият единствено американците ", изреди Костадинов. Той напомни, че преди 70 година под руска диктовка България единствена от соцблока е скъсала дипломатически връзки със Съединени американски щати и съобщи, че в този момент се случва същото, само че с противоположен знак.

" Този развой е законосъобразен свършек на една 32-годишна акция за заличаване на българската държавност и обезличаване на българската националност, с помощта на която за 30 година без аналог в международната история, без война и естествени катаклизми популацията ни понижа с 1/3. Затова призоваваме това нездравословно, импотентно държавно управление неотложно да подаде оставка, с цел да отидем на избори като на референдум ", моли Костадинов, съгласно който Кирил Петков с дейностите си съставлява директна опасност за националната сигурност.

" Сбъдват се най-лошите ни прогнози във връзка с енергийната ни самостоятелност. В навечерието на войната предупредихме, че чисто стопански не можем да си позволим да вземем страна в спора освен поради риска от прекъсването на съветския газ. Предстои ремонт на блок от АЕЦ " Козлодуй ", а наесен - на втори. Ако на следващия ден Русия в отговор на глобите спре доставките на аварийни елементи, ще минем на режим на тока, тъй като и ТЕЦ-овете ни са директно подвластни от сходни доставки на части. Управляващите нарекоха предизвестието ни цинизъм. Нека в този момент обяснят на бизнеса и на хората какво ще се случи, когато доставяме газ посредством медиатори. Цената ще е 3-4 пъти по-висока и то на фона на скъпия ток ", сподели зам.-председателят на партията Цончо Ганев. Той напомни, че 3 седмици законопроект на " Възраждане " за понижаване на Данък добавена стойност върху медикаменти, ток и газ за битови консуматори не може да влезе за разглеждане в пленарна зала, макар че Европейска комисия е предложила мярката поради растящата инфлация.

Реално тя е 30%, а съдружните сътрудници се борят да изкарат до актуализацията на бюджета, с цел да разпределят още пари, разяснява Костадинов. Той назова словесната престрелка сред президента Румен Радев и вицепремиера Корнелия Нинова за износа на оръжия за Украйна " взаимно събаряне на маските на отдадени на националната идея борци за просперитета на България ".

Според Костадинов " Възраждане " има късмет да ръководи след нови избори. Той цитира данни от неогласено социологическо изследване, съгласно които партията е на второ място след ГЕРБ. " Винаги до момента резултатът на " Възраждане " е бил двоен над публично планувания. Историята се случва, когато никой не има вяра. И аз преди 2 месеца не имах вяра, че Русия ще нападне Украйна. Нас не могат да ни спрат, могат единствено да ни забавят, тъй като сме единствените, които се занимават с политика в Народното събрание, а не с търговия с постове ", заключи Костадинов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР